100 000 лв. отиват за сертифициране в сектор "Плодове и зеленчуци"

Целта на помощта е чрез подкрепа на земеделските стопани за въвеждане на стандарта GLOBAL G.A.P.

10.01.2019 | Коментари: 0 | 5263 прочитания
Автор: Фермер.БГ
На заседание на УС на ДФЗ беше взето решение за разпределяне на ресурс за 2019 г. за държавна помощ сертифициране на стопанствата в сектор „Плодове и зеленчуци“ по стандарта GLOBAL G.A.P.”, в размер на 100 000 лева. 
 
 
Целта на помощта е чрез подкрепа на земеделските стопани за въвеждане на стандарта GLOBAL G.A.P., да се оптимизира процесът по производство на качествени селскостопански продукти в сектор „Плодове и зеленчуци", да се намали използването на химически суровини и да се сведе до минимум вредното въздействие върху околната среда на земеделските операции.
 
Подпомагането е насочено към малки и средни предприятия - земеделски стопани и към признати групи или организации на производители в сектор „Плодове и зеленчуци" за „ново участие" в стандарта GLOBAL G.A.P.
 
Помощта се предоставя на производителите на селскостопански продукти като годишен стимул под формата на плащане, чийто размер се определя в съответствие с размера на т.нар. „постоянните разходи".
 
Задължителен краен резултат за предоставяне на подпомагане, е получаването на валиден сертификат за съответствие със стандарта GLOBAL G.A.P. 
Предстои да бъдат приети указания за предоставяне на помощта.

 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

 Изтеглете безплатно Годишния обзор на пазара на земеделска техника в България за 2019 г.

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

Все още няма коментари

Последни новини