1,5 млрд. лева от ЕС за нашето земеделие догодина

Европейският парламент и Съветът на ЕС се разбраха за Бюджет 2019

06.12.2018 | Коментари: 2 | 13308 прочитания
Автор: Фермер.БГ
За земеделие и директни плащания в селското стопанство догодина България ще получи от ЕС около 1,5 млрд. лева.
 
 
Това стана ясно, след като Европейският парламент и Съветът на ЕС постигнаха окончателно съгласие за финансовата рамка за 2019 година. Бюджетът на ЕС предвижда за нашата страна догодина общо 4,4 млрд. лева, съобщи БНР.
 
„За България това означава около милиард и половина за инфраструктура, 1,5 млрд. за земеделие и директни плащания към фермерите, почти 1 млрд. за по-бедните селски региони, така че картината изглежда добре“, коментира евродепутатът Андрей Новаков пред „Хоризонт“.
 
Студентската програма „Еразъм+“ ще получи допълнително 240 млн. евро, а научната програма „Хоризонт 2020“ – 450 млн. евро. Допълнителните средства за програмата КОЗМЕ, която подпомага малкия и средния бизнес, са 5 млн. евро.
 
Европарламентът и Съветът на ЕС постигнаха компромис за средствата, които трябва да бъдат преведени на Турция заради бежанската криза. Те ще бъдат осигурени от неизползвани натрупвания от предишни години.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

  • cezar
    09.12.2018, 18:53
    някои знае ли кога 6те има пари по сепп
  • млад фермер
    06.12.2018, 13:21
    как ще бъдат разпределени за по бедните региони като Монтана Враца и Видин нашите как ни помагат ето от ЕС казват че дават повече за нас искам да знам Нашите управляващи как точно ше помогнат на нас фермерите от тези региони!?

Последни новини