6% ръст на производството на свинско месо в ЕС

През първите 10 месеца на миналата година са произведени 19,8 т свинско месо

18.01.2019 | Коментари: 0 | 224 прочитания
Автор: Фермер.БГ

Европейският съюз е произвел с 6% повече свинско месо през октомври 2018 г., сравнено със същия месец година по-рано – т.е. около 2,1 млн. тона по данни на Съвета по развитие на земеделието и овощарството (AHDB), пише Meatinfo.

Американските говедовъди може да бият 17-годишен рекорд

Анализаторът от AHDB Том Форшоу съобщи, че производството на свинско месо в ЕС през октомври 2018 г. бележи ръст от 14%, сравнено с месец по-рано. Форшоу добавя, че макар обемът на закланите животни да е нараснал само с 6%, сравнено с година по-рано, кланичното тегло е демонстрирало неголямо понижение.

В ЕС през първите 10 месеца от 2018 г. са произведени общо 19,8 млн. тона свинско месо. Налице е ръст от 3%, сравнено със същия период през 2017 г.

 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

Все още няма коментари

Последни новини