Аграрният университет с церемония за абсолвентите си

533 възпитаници на университета получиха дипломите си

20.12.2017 | Коментари: 4 | 7725 прочитания
Автор: Фермер.БГ
На тържествена церемония дипломи получиха 533 възпитаници на Аграрния университет в Пловдив, от тях 390 успешно завършили образователно-квалификационна степен  „бакалавър“ и 143 – степен „магистър“, съобщиха от учебното заведение. 
 
 
Средният успех от следването на бакалаврите от всички 18 специалности, редовна и задочна форма на обучение, е много добър 4.68, а средният успех от държавните изпити – много добър 5.17. Магистрите от 19 специалности в шест професионални направления се дипломират със среден успех много добър 5.49.
 
 „Вярвам, че всички вие с воля, дух и упоритост ще дадете своя принос за развитие на модерно и ефективно земеделие, не само в България, но и в Европейския съюз. Но не забравяйте, че пред вас стои и нелеката задача да доказвате непрекъснато вашия професионализъм и знания с реалната ефективност на работата си и непрекъснат стремеж към овладяване на нови знания и умения в условията на информационното общество“, каза ректорът на университета проф. Христина Янчева.  
 
Първенците на випуск 2017 при бакалаврите са Християн Узунов, специалност „Растителна защита” от Факултета по РЗА и Елка Генова, специалност „Аграрен туризъм“ от Факултета по икономика. Двамата се дипломират с успех отличен 6.00 от курса на следване и 6.00 от държавния изпит.
 
 
Проф. Янчева връчи „Наградата на ректора“ на абсолвента Християн Узунов, който е първият председател на Международната студентска асоциация в аграрните науки – ИААС България и член на борда на директорите на Световната студентска организация в аграрните науки. С традиционната награда „Най-успешен Еразъм+ студент на випуска” бе удостоена Юлияна Кирова, специалност Агрономство (Лозаро-градинарство).
Дипломи, грамота „Отличник на випуск 2017“ и парична награда получиха 23 абсолвенти бакалаври и 10 пълни отличници от ОКС „магистър“. 
 
За активно участие в изследователската и внедрителска дейност по проектите „Хербитур“, „Царевицата – царица на полята“ и опити към Центъра за биологично изпитване на препарати за растителна защита Фондация „Млади надежди в българското аграрно образование и наука“ с управител проф. д-р Тоньо Тонев връчи парична награда на абсолвентите от Факултета по РЗА: Християн Узунов, Петър Петров, Ивайло Миланов, Тодор Тодоров, Димитър Добрев и Лъчезар Цветков.
 
На тържествената церемония дипломите си получиха преподавателите, придобили академичната длъжност „професор“ и „доцент“, както и придобилите образователната и научна степен „доктор“.  

 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

 • моя син ...
  21.12.2017, 9:08
  Моя син го записах тази година в Профисионална гимназия по ... в град ..; от 20 деца ходят 12-13 човека на училище; голяма част от времето цъкат на мобилните телефони, нито пишат, нито нещо обсъждат ..; даскалите винаги закъсняват за часовете ..; пред професионалната гимназия голяма част от учениците пушат, пият кафе, а в същото време учебните часове са започнали ..; има ученици които с години странстват от една Гимназия в друга поради лош успех, поради това че са се збили с децата или пък на някои учиник му е бил поторошен носа; пълна трагедия, думи нямлам! Просто съм бесен! И след всичко това се питам, ами какво той ще научи, как ще поеме моето земеделско стопанство след 5 години, как ..?
 • грездея
  20.12.2017, 17:54
  АУ е заприличал на фурна за топъл хляб,с разликата че хляба който продават е много мухлясъл.ако не е този мухлясъл хляб,ще имаме няколкостотин университетски преподаватела на улицата.за съжаление картинката и в другите бг вузове е идентична.време е да дадат диплома и на някое краставо магаре.
 • Зооинженер
  20.12.2017, 16:18
  В чужбина ще берат ягоди по полята
 • хубаво, но ..!
  20.12.2017, 16:04
  Хубаво, но като знам, че никои никъде не търси аграрни спецалисти,а пък какви ли се търсят, и се питам къде тези млади хора ще могат да се реализират.

Последни новини