Агроминистрите на ЕС обсъждат регламента за стратегическите планове

Заседанието ще се проведе на 15 октомври в Люксембург

11.10.2018 | Коментари: 0 | 551 прочитания
Автор: Фермер.БГ
Земеделските министри от Европейския съюз (ЕС) ще обсъждат доклад за напредъка по регламента относно стратегическите планове за Общата селскостопанска политика (ОСП).
 
 
Проектът на регламент за стратегическите планове беше обсъден в рамките на заседанието на работна група „Хоризонтални селскостопански въпроси“ (Реформа на ОСП), в началото на месеца в Брюксел.
 
Това е едно от трите законодателни предложения от пакета за реформата на ОСП след 2020 г. Заседанието на министрите е предвидено да се проведе на 15 октомври (понеделник) в Люксембург. 
 
Очаква се министрите да се запознаят с най-новото развитие в борбата срещу актуалната за Европа зараза - африканската чума по свинете (АЧС), е записано в дневния ред на заседанието. 
 
Ден по-късно австрийското председателство ще представи актуализирана информация за развитието на преговорите по предложението на ЕК за следващата Многогодишна финансова рамка на Европейския съюз.

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

Все още няма коментари

Последни новини