Анализ с най-честите грешки по ЗОП при проектите по ПРСР

Най-често има несъответствия между обстоятелствата в обявлението и указанията към участниците, посочват от ДФЗ

22.02.2018 | Коментари: 0 | 8683 прочитания
Автор: Фермер.БГ
Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ) изготви анализ, в който се посочват най-често допусканите грешки по Закона за обществените поръчки (ЗОП), които правят възложителите при подготовката и провеждането на тръжните процедури, финансирани по Програмата за развитие на селски райони (ПРСР) 2014-2020 г.
 
Целта на документа е да даде допълнителна информация на кандидатите за подобряване на качеството на проведените от тях обществени поръчки по бъдещите приеми по ПРСР, съобщиха от пресофиса на фонда. 
 
Сред най-често допусканите грешки от кандидатите-възложители се открояват несъответствия между обстоятелствата в обявлението и указанията към участниците, грешки свързани с изготвянето на техническата спецификация или определяне на прогнозната стойност на обществената поръчка, неспазване на сроковете в ЗОП и др. 
 
 
Независимо от извършения анализ с цел улеснение на възложителите, остава задължението за последните да се придържат към публикуваните Указания за предварителни проверки и последващ контрол във връзка с провеждане на обществени поръчки по проекти, финансирани от фонда по ПРСР 2014-2020 г., допълват от фонда.

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

Все още няма коментари

Последни новини