Берлин се готви за Зелената седмица, България е страна-партньор

Традиционното международно изложение ще се проведе от 19 до 28 януари

03.01.2018 | Коментари: 0 | 4181 прочитания
Автор: Фермер.БГ
Веднага след коледните и новогодишните празници Берлин започва усилена подготовка за 83-тото издание на Международната зелена седмица (IGW).
 
 
Авторитетният форум ще се проведе от 19 до 28 януари 2018 г. в столицата на Германия. Международното панаирно изложение за земеделие, храни и градинарство отваря врати за първи  път през далечната 1926 г. 
 
Тазгодишното издание ще събере под един покрив стотици фирми и около 400 000 посетители.
 
Снимка: МЗХГ
 
През януари миналата година правителството одобри участието на България като официална страна-партньор на Международното изложение за селскостопански и хранителни продукти „Зелена седмица Берлин 2018”. 
 
Наши производители ще имат възможността да покажат своите постижения, да проучат чуждестранния опит и да сключат нови договори с партньори от цял свят.
 
По традиция земеделието и хранително-вкусовата промишленост на България се представят на "Зелената седмица" с официален изложбен щанд, организиран от Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ). 
 
Специален гост на международното изложение ще бъде еврокомисарят по земеделието и развитието на селските райони Фил Хоган. 
 
Представители на генералните дирекции "Земеделие и развитие на селските райони" и "Здравеопазване и безопасност на храните" ще участват в обсъжданията на тема "От фермата до чинията - устойчива храна за здравословен начин на живот". 
 
Ще бъде подчертан и приносът на ЕС за осигуряване на безопасна и устойчива храна за всички европейски граждани.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

  • Кангалчето
    03.01.2018, 21:20
    Браво нека има и повече кисело млеко и кашкавал за да разбере Европа че от България е истинското млеко и кашкавал а не от Гърция те се славят чрез България

Последни новини