БГ председателство на Съвета на ЕС започва с важен проект за земеделието

Създава се възможност за откриване на 210 работни места в селските райони

12.01.2018 | Коментари: 5 | 10070 прочитания
Автор: Фермер.БГ
Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) подписа заем в размер на 100 млн. евро с българското предприятие за селскостопански и лекарствени продукти „Биовет" за финансиране с цел повишаване на нивата на производство и научноизследователска и развойна дейност в областта на здравеопазването на животните, съобщиха от пресофиса на аграрното министерство.
 
 
Заемът се гарантира от Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ), който е централен стълб на Плана за инвестиции за Европа (плана „Юнкер"). В резултат на това финансиране ще бъдат създадени 210 работни места в селските райони на България.
 
Споразумението бе подписано от министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, зам.-председателя на Европейската комисия Юрки Катайнен, вицепрезидента на Европейската инвестиционна банка Андрю Макдауъл и Кирил Домусчиев, главен изпълнителен директор на „Хювефарма", чието дъщерно дружество е "Биовет". На церемонията присъстваха председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и министър-председателят на България Бойко Борисов.
 
 
„Радвам се, че българското председателство на Съвета на ЕС започва с такава важна новина за земеделския сектор. Финансирането на проекта олицетворява доверието, което има Европейската инвестиционна банка към българското правителство и българския бизнес. Възможността да бъде реализиран такъв изключително важен и ефективен проект във ветеринарната сфера и здравеопазването на животните е показателен за развитието и перспективата пред българското земеделие. Гордост е, че проектът на „Биовет“, инвестиция от подобен характер е част от плана „Юнкер“, заяви Порожанов.

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

 • А.С
  13.01.2018, 13:34
  Прави сте колеги,но обикновенните хора казват..на фермерите им дават много пари , те си живеят царски на наш гръб.Никои които не се е занимавал с тази работа не знае,че си 24ч. ангажиран.Това сме ние малките фермери,отайката на обществото молеща подаяние .Нима не се борим за всеки лев,нима не работим от сутрин до вечер.Но за българските депутати няма значение те са си на чистичко,на топличко пък тругите вятър си ги вее ,можем и без тях....
 • Истина
  12.01.2018, 22:05
  Създават 210 работни места с милиони европейски пари и в същото време унищожиха 20 000 семейни ферми и продължават да унищожават с неадекватната си крадлива политика!!!Ще пускат мерки 6.3, 4.1.2 за малки стопанства,което ще е само на наши хора,а в същото време унищожават вече създаденото,къде го има това, само у нас!Държавата е мащеха,за заетите реално в производството и майка за тия ,които препират парите си чрез земеделие, до кога ще ги търпим?!!!
 • fermer12
  12.01.2018, 20:37
  за народа пари нема вав тази страна пълна сас крадливи управници те намират начин как да ги разделйат помежду си .те сасипаха изграденото от нас стопанства сас животни за които ние положихме десетки години труд.а те такива като синапов и танева и порожанов нема как да ги изброим зажтото са много .всички трйабва да напуснат и да варнат откраднатото и чак тогава да се говори за земеделие и то ако остане нйакой вече да гледа животни .нема кой да им вйарва вече на тази глутница от крадци.молби са искали та те на доваржиха такива като синапов могат да си позволйат секретарки консултанти адвокати та йако да делйат откраднатото от нас .тийа крадци винаги излизат прави.а фермера крив и пезпаричен зажтото от всекидневнийа труд нйама време за моженничества .и затова бива ограбен.
 • vale.kravara
  12.01.2018, 19:33
  mohenisi
 • jonity2
  12.01.2018, 18:10
  daite ni parite kradci

Последни новини