Бил Гейтс инвестира в супер крава

Целта е да се селектира много издръжлива на горещини крава, която да дава четири пъти по-голям млеконадой от африканските

11.02.2018 | Коментари: 1 | 13665 прочитания
Автор: Фермер.БГ
Основателят на компанията „Майкрософт“ Бил Гейтс е вложил 40 милиона долара за селектиране на идеалната крава, съобщава онлайн изданието outerplaces.com.
 
 
Учените възнамеряват да селектират в новата суперпорода крави черти от европейски и африкански породи. Те ще бъдат с висока производителност и ще понасят без проблем високите температури.
 
 
Инвестицията е направена в нетърговската организация Galvmed от Единбургския университет в Шотландия. Тя е специализирана в генетични изследвания и в изготвянето на ваксини за едрия рогат добитък.
 
По думите на Гейтс целта е да се селектира много издръжлива на горещини крава, която да дава четири пъти по-голям млеконадой от африканските.
 
Милиардерът е убеден, че животновъдството и производството на мляко ще са от решаващо значение за борбата срещу глада и бедността в Африка, въпреки възраженията на климатолозите, че отрасълът нанася вреди на околната среда.

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

  • worldfinance
    11.02.2018, 11:22
    Добро утро. Аз съм Уилям Андерсън, който отговаря за международна агенция за финансиране на сянка, която помага на хората да получат дългосрочни заеми без гаранция. Нашата столица е 1000 000 евро и предлагаме заеми в размер на 2.5%. Ако сте   в нужда, моля свържете се с нас чрез нашия имейл адрес. Ние не таксуваме такси предварително. Благодаря. williamanderson96635341 @ Hotmail

Последни новини