Британските фермери ще получат повече пари за екология след Brexit

Новата схема ще подкрепя създаване на затревени площи и гори, както и подобряване на качеството на водите

05.01.2018 | Коментари: 1 | 3104 прочитания
Автор: Фермер.БГ
Британските фермери ще получават повече пари за подобрения в сферата на екологията и опазването на околната среда в продължение на пет години след Brexit.
 
 
Новата система ще замени субсидиите от Европейския съюз, които възлизат на 3 млрд. паунда годишно, съобщи БНР.
 
Министърът на околната среда Майкъл Гоув ще информира фермерите, че ще получават нови плащания, като възнаграждение за създаване на тревни площи и засаждане на гори, както и за подобряване на качествата на водата.
 
Получаваните досега субсидии от ЕС са насочени основно към обработваемата земя и селскостопанската продукция, докато с новата схема се цели подкрепа за екологичните ползи в отрасъла.
 
 
 
Изявлението на Гоув предхожда оповестяването на плановете на правителството за селското стопанство, насрочено за пролетта на тази година.
 
Превръщането на полетата в поляни обаче не се радва на одобрението на всички. Според парламентарната група за агроекология министрите трябва да гарантират, че британските фермери няма да пострадат от бъдещите търговски споразумения, които биха позволили внос на по-евтини храни за сметка на занижени производствени стандарти. 
 
Дори природозащитни организации изразяват тревога, че някои от съществуващите гаранции за опазването на околната среда, произтичащи от сегашното европейско законодателство, може да бъдат загубени след Brexit.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

  • хаха
    06.01.2018, 1:14
    ама то им писна да лицимерничат на британците,обърнете внимание за какво ще дават пари...у ЕС танева дава за гъски...за тикви....за селекция,за калифорнийски...за мафиотски схеми бе ...за зооекземпляри като автохонните от които няма никакъв икономически ефект...лицемерие в един комерсиален свят и Империята ги нарита

Последни новини