Българи работили при нечовешки условия в британска ферма за цветя

Българското посолство е отправило запитване към британските власти по случая

09.02.2018 | Коментари: 10 | 9610 прочитания
Автор: Фермер.БГ
Около 200 имигранти от Румъния, България и Полша, са извършвали робски труд във ферма за цветя в Корнуол.
 
 
Арестувани са трима местни мъже по подозрение, че са държали имигрантите като "съвременни роби".
 
Освободените са настанени в приемен център на Армията на спасението, където им е оказана хуманитарна помощ.
 
Българското посолство в Лондон е отправило запитване до британските власти по повод информацията в британския вестник.  Това съобщиха от пресцентъра на МВнР. До момента не е получен отговор.
 
 
"Доведохме много преводачи, както и хора от Червения кръст, за тези, които се нуждаят от помощ веднага. Паралелно осигуряваме подкрепа на пострадалите и разследваме подозренията за престъпление", заяви Гейл Уиндзор, инспектор в полицията на Девън и Корнуол.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

 • До Берое
  11.02.2018, 15:31
  Аз роби в UK не съм видял,но пък съм се нагледал на такива в България. Тук за расизъм си директно в зандана,а какво остава за некоректна експлоатация. Ела да видиш нашите роми как се перят и две не Магат да им кажат, защото веднага започват да реват,че било расизъм и дискриминация. Не смеят да ги пипнат и ако ще уволняват някого, трябва да имат огромен повод.
 • worldfinance
  11.02.2018, 11:50
  Добро утро. Аз съм Уилям Андерсън, който отговаря за международна агенция за финансиране на сянка, която помага на хората да получат дългосрочни заеми без гаранция. Нашата столица е 1000 000 евро и предлагаме заеми в размер на 2.5%. Ако сте   в нужда, моля свържете се с нас чрез нашия имейл адрес. Ние не таксуваме такси предварително. Благодаря. williamanderson96635341 @ hotmai
 • worldfinance
  11.02.2018, 11:46
  Добро утро. Аз съм Уилям Андерсън, който отговаря за международна агенция за финансиране на сянка, която помага на хората да получат дългосрочни заеми без гаранция. Нашата столица е 1000 000 евро и предлагаме заеми в размер на 2.5%. Ако сте   в нужда, моля свържете се с нас чрез нашия имейл адрес. Ние не таксуваме такси предварително. Благодаря. williamanderson96635341 @ hotmai
 • Beroe1916
  10.02.2018, 23:44
  Неграмотни, незнаещи и български език български граждани, отиват чрез посредници в друга държава, чийто език и закони също не познават и ХОП - РОБИ. Роби са на собственото си невежество. Предвид качествата на тези български граждани, питам...КАКВИ ОЧАКВАТ ДА СА ?
 • f
  10.02.2018, 17:20
  бади готов англичанино вав бг прогонват над 15 000 животновъди които са стегнали багажа за европа и една част вав англйа идват
 • зс
  10.02.2018, 16:35
  Проблема не е в британска ферма за цветя. Проблема е българската политика диктувана от чужди държави, който съсипаха икономиката ни и изтеглиха роботоспособното население. Сега то работи за техните икономики и плаща данаци и усигуровки в техните държави!
 • Хаха
  09.02.2018, 21:54
  Който е натиснал за коментара под мен да иде да се прегледа на психолог и психиатър едновременно. Комплексар.
 • До тралала
  09.02.2018, 19:24
  Подкрепям Тралала. Моето мнение е абсолютно същото. Известно време живея и работя в Англия, заедно със семейството си. Честно казано съм изумен от подобни новини. Ползваме същите права като англичаните, както взимаме едни и същи пари,за еднаква работа или позиция. Може и да се случи нещо подобно,но то е невероятна рядкост. Тук всичко си е законно. Повярвайте ми с този работодател е свършено. Ще му скъсат задника.В UK има сурови закони и още по-важното е,че се спазват. Важат за всички. Така че Берое,не мисли че си по-добре от работещите българи в Англия.Робството е в България. Дано подобни новини ви повдигнат измамното самочувствие. Повярвайте всеки мияч на чинии тук живее много по-добре и спокойно от колкото в България.А и е уважаван само заради това,че работи. Тук не питат какво работиш, а ДАЛИ РАБОТИШ.
 • тралала
  09.02.2018, 17:22
  Защо не вземете да преведете поне статията на Би-Би Си или от други английски медии...ами само знаете да копирате някаква си Нова? Проучете другите медии, дават поне карта и името на фермата! Нова нищо не казват!!! На всички ни е ясно, че тук в България, понятие Съвременно Робство няма- защото така или иначе българите в собствената си страна работят в "нечовешки условия" и "принудително" !!! Англичаните си имат Закон за съвременното робство от 201! действат ли да! И да,Beroe 1916! Мизерия е тук и затова хората тръгват с "измами" и празни обещани. А знаеш ли разликата между двете държави??? Айде сега си напъни мозъка и малко разсъждавай!!!! 1-Нашата държава не наема мигратни- чужденци за тъпата физическа работа и за робство. Наемаме си само местни БЪЛГАРИ! ТОЧКА! 2-Работодателят в чуждата държава, няма как ад измаи местен, да го принуди, да го заплашва от уволнение, от съкращение... защо? Защото един англичанин си знае правата и има такива в държавата му! той ще си отиде на борсата и ще си живее окей... затова в чужбина, този тъп труд се наемат основно чужденци- за да са им роби, само един чужденец не си знае правата, както е бил роб в собствената си страна и не си ги е знаел- за да допусне това да му се случи първо в Собствената му страна- която не е нормална Разбра ли разликата берое....където си заблуден дори че тук има футбол.. хахаах!
 • Beroe1916
  09.02.2018, 11:53
  Е как бе? Нали тука било мизерия и за малко пари няма ,кой да работи! ЦЦЦ лоша работа!

Последни новини