Честит юбилей на проф. Иван Станков

Днес той навършва 70 години

27.09.2018 | Коментари: 0 | 809 прочитания
Автор: Христина Василева, Фермер.БГ
Екипът на Фермер.БГ честити 70-годишният юбилей на проф. Иван Станков. Пожелаваме му здраве, дълголетие и още много професионални и лични успехи. 
 
Проф. Иван Станков е зооинженер, учен, преподавател и политик. Бил е министър на земеделието и храните в третото служебно правителство на Република България. А в момента е изпълнителен директор на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация (НОКА).
 
Той е роден в ямболското село Ружица. През 1973 г. завършва Зоотехническия факултет на Селкостопанската академия в София. През 1986 г. защитава докторска дисертация на тема „Създаване на кросбредни овце на основа кавказки тънкорунни овце-майки“. През 1979 г. става асистент, през 1988 г. доцент, а от 2001 е професор. 
 
Ректор е на Тракийския университет в Стара Загора от 2008 г. На 13 март 2013 г. е назначен за министър на земеделието и храните в служебното правителство на Марин Райков.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

Все още няма коментари

Последни новини