Депутат пита: Искаме ли помощ от ЕС срещу болестите по животните?

Въпросът на проф. Светла Бъчварова е във връзка с отпуснатите 141 млн. евро за целия ЕС

08.02.2018 | Коментари: 2 | 3523 прочитания
Автор: Фермер.БГ
България ще предприеме ли конкретни стъпки, за да получи финансова помощ от Европейската комисия (ЕК) за наблюдение и проучване на болести по животните, които причиняват огромни щети, а също така са опасни и за хората?
 
 
Депутатът от левицата проф. Светла Бъчварова отправи този въпрос към земеделския министър Румен Порожанов, като неговият отговор се очаква до края на следващата седмица.
 
В запитването се припомня публикуваната неотдавна информация от ЕК, че за тази година се отделят 141 млн. евро за борба с болести по животните в целия ЕС.
 
„В последните години в България епизоотичната обстановка се влоши и ежегодно фермерите реализират огромни загуби от заболявания, които изискват унищожаване на цели животновъдни стопанства. Компенсациите по покриване на част от тези загуби основно идват от бюджета на държавата“, подчертава проф. Бъчварова.
 
 
От отговора на министъра се очаква да стане ясно за каква част от тези 141 млн. евро за борба с болести по животните ще кандидатства България.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

  • nanton
    12.02.2018, 20:41
    Добро утро. Аз съм Уилям Андерсън, който отговаря за международна агенция за финансиране на сянка, която помага на хората да получат дългосрочни заеми без гаранция. Нашата столица е 1000 000 евро и предлагаме заеми в размер на 2.5%. Ако сте   в нужда, моля свържете се с нас чрез нашия имейл адрес. Ние не таксуваме такси предварително. Благодаря. williamanderson96635341@hotmail.com
  • Майките депутатски...да са Ви живи и здрави
    08.02.2018, 15:59
    Какви помощи дадохте за дертматита? По колко платихте за убитите животни? Скопихте живите от към млеконадой и животните масово не се заплождат! Какви помощи? 7 лева деминимис на крава? Може би субсидии? Хаха! Лъжите обществото че наливате пари в животновъдството. Дори за комарите откраднахте парите,на много места не беше пръскано,а там където пръскахте, не се знае дали е било с препарат! Как няма една нормална прокуратурата, да видим как повечето от Вас ще облекат раирани костюми.

Последни новини