Депутат пита министъра: Що е то иновация и как се плаща за нея?

Ясното определение на понятието е особено важно сега, тъй като предстои отварянето на мярка 16.1

10.01.2018 | Коментари: 1 | 9309 прочитания
Автор: Фермер.БГ
Какви са критериите за определяне на понятието „иновации в земеделието“ в Програмата за развитие на селските райони (ПРСР)(2014-2020 г.). Това е въпрос на народния представител проф. Светла Бъчваровакъм земеделския министър Румен Порожанов 
 
 
„Критерият при прием на проекти по ПРСР (2014-2020) по мерки 4.1 и 4.2 „иновации“ в повечето случаи не беше оценен и съответно за това не бяха получени допълнителни точки“, отбелязва проф. Бъчварова.
 
Определянето на понятието става особено актуално сега, тъй като предстои отварянето на мярка 16.1 „Подкрепа за сформиране и функциониране на оперативни групи в рамките на Европейското партньорство за иновации“, където иновациите са в основата на прием на проектните предложения, става ясно от запитването, внесено на 9 януари.
 
„Какви ще бъдат критериите за определяне на едно предложение като иновативно в ПРСР? Ще има ли допирни точки понятието „иновации“ с критериите, определени в ОП „Конкурентоспособност и иновации“?", пита проф. Бъчварова.
 
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

 • пешо
  11.01.2018, 10:36
  Драги земеделци животновъди и т.н. проф. Светла Бъчварова е една от млкото подготвени и адекватни депутати в комисията по земеделие!!!!добре ,че е тя та малко ги вразумява в тази комисия по земеделие иначе там са събрани от кол и въже и нищо не разбиращи от земеделие а само от партиен лобизъм ,квото каже вожда Винету и Ц.Ц.!!!!а техните решения се определят от това кой повече е дал спонсорство на партията не дали е добро за земеделието и животновъдството!!! например Митьо Зоров му разрешават по европрограма да си облицова краварниците с врачански полиран варовик защото е спонсор на предизборна кампания!!!!па после няма пари в земеделието!!!!
 • Ivan
  10.01.2018, 18:56
  ИНОВАЦИ....Това е сложна дума..... Това значи как шибаните управляващи правят всичко вазможно да откраднат парите на дребниа земеделец. Дано се задавят от тиа кражби. Копелета гадни.
 • azut
  10.01.2018, 17:26
  pita tq i otgovor de dochaka
 • ibril_balov
  10.01.2018, 15:37
  А така ,що е то ?

Последни новини