Депутат пита Порожанов за плащанията за газьола

Корекции вече не се правят в общинските служби „Земеделие“, а само в министерството

02.02.2018 | Коментари: 6 | 15230 прочитания
Автор: Фермер.БГ
Програмата за парламентарния контрол предвижда за днес, 2 февруари, аграрният министър Румен Порожанов да даде устен отговор в Народното събрание на въпрос за изплащането на държавната помощ за акциз върху газьола в земеделското производство.
 
 
В своя въпрос народният представител от левицата Даниел Йорданов припомня, че в началото на декември министърът издаде заповед за отстъпка от 0.40 лева от стойността на акциза за литър закупен газьол, използван за механизирани дейности в първичното селскостопанско производство.
 
Седмица по-късно е утвърдено и уведомлението за възстановяване на индивидуалните размери на държавната помощ по схемата и в края на декември 2017 г. сумите са изплатени.
 
 
 
В този процес обаче са възникнали много проблеми. Затова е имало възможност всеки правоимащ фермер да внесе корекции чрез Общинската служба „Земеделие“ (ОСЗ) по мястото на регистрация на стопанството.
 
„Тази година обаче такава възможност вече няма, като корекциите могат да бъдат направени само в Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ)“, подчертава депутатът.
 
Затова Даниел Йорданов иска от министъра информация какъв е общият брой на подадените заявления и какъв е броят на земеделските производители, които са получили частично плащане по тази схема за подпомагане за 2016 г.
 
Освен това депутатът пита има ли констатирани несъответствия при подаване на данните от страна на земеделските производители и търговци, както и разминаване при обработената информация от НАП, поради което са наложени финансови санкции на бенефициентите.
 
Народният представител иска информация също и за това колко са заведените искания за корекции към МЗХГ.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

 • gnanitova
  12.02.2018, 13:38
  Здравейте на всички фермери. Обръщам ви внимание, че получих финансова подкрепа в контекста на междубанково партньорство между банката в Тихоокеанския басейн и FIBANK по споразумение за сътрудничество между двете банки.   това междубанково сътрудничество ми позволи да получа финансиране от 800 000 евро за моите агропромишлени проекти, което е фаза на реализация. Бих искал да споделя тази възможност с вас за всичките ви потребности от по-обезпокоително финансиране, посетено от сайта на тази банка. www.bank-pacific.com имейл: info@bank-pacific.com благодаря на всички
 • Селянин
  02.02.2018, 16:02
  Е вие искате много бързо, и там ще влезнат. Те си ги имат нещата.
 • Ник
  02.02.2018, 15:39
  Колеги не разбрахте ли че в министерството на земеделието работят само лъжци и измамници който са там само да крадът и да лъжат с благословията на Борисов. Министерството е в картел с мандрите и кланиците който са техни или на техни роднини. Да влезе и там специализираната прокуратурата и наистина да разследва а не да си трае и да мълчи.
 • Тути Фрути
  02.02.2018, 13:21
  Стига с тези въпроси към министъра. С това проблемите няма да се решат. ТРЯБВА национална стачка в София на всички животновъди. Сезиране на Президента, Премиера, Онбуцмана и европейските комисари/ те поне сега са тук/. Пълна отмяна на наредба 3 , изравняване на субсидиите с европейските, плащането им в срок и на един транш. Оставка на Порожанов, а Танева на съд.
 • Зоро
  02.02.2018, 10:53
  Колеги това е лъжа че 19000 са изпълнили изискванията селата Кърджалийско почти не са получили субсидии стачка в София не трябва да се отказваме само стачки това е спасението трябва да се разбере коя дата
 • Васко
  02.02.2018, 9:26
  А някой депутат КОГА ЩЕ ПОПИТА министъра ние животновъдите в България с нулева ставка субсидия ли ще останем? Кой измисли тая Наредба 3? Кой ще ни храни и с какво нашите животни? Колко сме, които сме заявили животни за подпомагане и сме с нулева ставка? Колко крави, овце не са подпомогнати и къде са парите за тях? Искаме точна бройка, колко сме неподпомогнати?

Последни новини