Десетокласници ще представят Хасково в състезанието Млад фермер

Младите растениевъди показаха уменията си да разпознават семена и да присаждат лозички

14.02.2018 | Коментари: 0 | 4404 прочитания
Автор: Фермер.БГ
Десетокласниците Ивайло Христозов и Ерай Рашидов ще представят хасковската Професионална гимназия по селско стопанство и транспорт в Регионалния кръг за Южна България на състезанието “Млад фермер“.
 
 
Учениците заминават през март за втория етап от надпреварата, която през тази година ще се проведе в Садово, съобщи haskovo.net. 
 
Момчетата спечелиха днес вътрешното състезание в своето училище. Ако в Садово покажат достатъчно знания и умения, те ще продължат и в Националния кръг на състезанието през април, на което тази година домакин е Свиленград.
 
През миналата година на Националното състезание в Чепеларе представителите на хасковската гимназия се класираха сред първите седем най-добри.
 
В надпреварата днес във всяка от двете категории - растениевъдство и животновъдство участваха по трима състезатели. Младите растениевъди трябваше да разпознаят семена по групи и да покажат умения за присаждането на лозички.
 
 
Животновъдите демонстрираха познанията си за фуражите и фуражните добавки, а техническите знания показаха при разглобяването и сглобяването на машинката, която професионалистите наричат „сърцето“ на доилния апарат-пулсатор.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

Все още няма коментари

Последни новини