ЕК: До 50% намаление на фондовете на ЕС след Brexit!

Брюксел предлага финансирането да се обвърже със спазването на върховенството на закона

10.01.2018 | Коментари: 1 | 12110 прочитания
Автор: Фермер.БГ
Напускането на Великобритания създава недостиг в бюджета на ЕС, който се оценява на 12-15 млрд. евро годишно, съобщи днес еврокомисарят по бюджета и човешките ресурси Гюнтер Йотингер.
 
 
Европейската комисия предлага значително повишаване на националните вноски в общностния бюджет след 2020 г. Друго намерение на ЕК е  чувствително да се съкратят структурните фондове на Европейския съюз – „до 50%“, съобщи БТА. 
 
По неговите думи, едновременно с британското оттегляне – Brexit, бюджетът на ЕС е изправен пред непредвидени разходи, свързани с охраната на границите, отбраната, миграцията, вътрешната и външната сигурност.
 
В тази връзка Брюксел обмисля и обвързване на върховенството на закона с отпускането на средства за съответната държава от европейските фондове.
 
ЕК предлага бъдещият бюджет на Европейския съюз да предвижда повече разходи за образование и научни изследвания. Йотингер уточни, че представените днес предложения се очаква да бъдат оценени до месец май тази година от Европейския парламент.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

 • PESHO
  11.01.2018, 13:59

  голият грездей е за Вас,нали се сещате

 • epenov
  10.01.2018, 19:19

  Бойко и Цецо ще отидат с няколко милиарда при братя Галеви да метат четворка белот . Да го духа бедната и овчедушна рая.

 • грездея
  10.01.2018, 18:58

  то тогава за бг ще остане един гол грездей.

Последни новини