ЕС и Египет продължават да засилват вноса на соя от Украйна

Износът на соя от Украйна възлиза на 425,1 KMT

29.01.2018 | Коментари: 1 | 4492 прочитания
Автор: Фермер.БГ
Почти двойно увеличение отчетоха анализатори при износа на украинска соя за страни-членки на ЕС и за Египет. Ръст се наблюдава и при доставките за Турция и Беларус. Това сочат данни на www.blackseagrain.net.
 
 
Износът на соя от Украйна възлиза на 425,1 KMT. Това са данните от месец декември 2017 г. Тези стойности са с 18,6% по-малко в сравнение с предходния месец (522,3 KMT), въпреки това, страната все още се нарежда на челни места по обеми на износ на соя.
 
 
При сегашния сезон продължава да се наблюдава почти двойно увеличение на износа на украински соя в европейските страни (34% от общия износ) и Египет (14%). Освен това растеж се наблюдава и при доставките за Турция (26%) и Беларус (7%).
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

  • bam.petkov
    30.01.2018, 12:17
    Ако продължи така и българските фермери и Асоциации не поискаме защита от страна на МЗХГ сега по време на европейското председателство, ще има засилен износ към ЕС от Украйна на слънчоглед, пшеница, мед, месо,мляко, ягоди, малини,ябълки, череши и други селскостопански продукти. И всичко това без защитни мита и такси за ЕС,а Украйна все още не е член на ЕС. Вече вноса на сезонни работници няма да помогне на българското земеделие, проспахме си шанса да се представим добре в ЕС и ЕС обърна очи към други страни. "Всяка Империя се разширява за да си експлоатира покрайнините".

Последни новини