ЕС паузира проверката на мегасливането между Bayer и Monsanto

Нужна била допълнителна информация

08.10.2017 | Коментари: 0 | 3226 прочитания
Автор: Фермер.БГ
Проверката на сливането между германския концерн Bayer и американския гигант Monsanto е спряна засега. Това обявиха от Европейския съюз (ЕС), като добавиха, че ще се иска допълнителна информация, съобщи EurActiv.com.
 
Брюксел започна проверката на сделката през август. Ако сливането се реализира, това ще създаде най-голямата компания за семена и пестициди в света.
Опасенията на Европейската комисия (ЕК) са, че подобна сделка може да наруши конкуренцията по отношение на ключови продукти за фермерите.
 
Първоначално антимонополните регулатори на ЕК трябваше да се произнесат по сделката до 8 януари 2018 г., но срокът беше отложен за 22 януари. Със сегашната пауза вече не се знае кога точно Брюксел ще се произнесе по сливането.
Проверката ще бъде подновена когато двете компании предоставят необходимата информация на ЕК.
 
Bayer и Monsanto договориха сливането през септември 2016 г. след няколкомесечни преговори, в рамките на които германският концерн на няколко пъти увеличи офертата си.
Ако сделката се финализира, новата компания ще има 140 000 служители по света, а комбинираните ѝ приходи само от селското стопанство ще възлязат на 23 млрд. евро.

 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

Все още няма коментари

Последни новини