Еврокомисията пита фермерите кои финансови мерки са им най-важни

Консултациите за фондовете на ЕС са свързани с подготовката на новата многогодишна финансова рамка

16.01.2018 | Коментари: 7 | 12396 прочитания
Автор: Фермер.БГ
Европейската комисия (ЕK) започна допитване до фермерите, техните организации и всички заинтересовани от програмите за финансово подпомагане кои досегашни мерки те оценяват като най-полезни.
 
 
ЕК стартира обществена консултация на тема: „Kои политики имат принос с добавена стойност в контекста на планиране на следващата Многогодишна финансова рамка (МФР)“. Това съобщи българското Министерство на земеделието, горите и храните (МЗХГ).
 
Допитването е започнало на 10 януари и ще продължи до 8 март 2018 г. В него могат да се включат всички заинтересовани граждани.
 
Съобщението на ЕК за обществената консултация вижте тук.
 
 
 
Като вземе предвид събраните мнения, Европейската комисия ще изготви през 2018 г. предложения за бъдещи финансови програми в многогодишната финансова рамка след 2020 г., която представлява дългосрочен бюджет на ЕС.
 
Въпросникът за допитването е достъпен и на български език на сайта на Комисията.
 
Предложенията ще бъдат разработени така, че да позволят на ЕС да реши най-важните неотложни задачи в областите, в които държавите-членки могат самостоятелно да постигнат повече.
 
Това изисква внимателна оценка на постигнатите резултати, с цел те да бъдат подобрени в бъдеще.
 
„За да бъде по-силен, ЕС трябва да разполага с достатъчно финансови средства, за да продължи да работи по изпълнението на своите политики. През последните години Съюзът се промени съществено, така както и предизвикателствата, пред които той е изправен. Съюзът ни се нуждае от бюджет, който да ни помогне да осъществим нашите амбиции. Многогодишната финансова рамка за периода след 2020 г. трябва да отразява това“, отбелязва ЕК.
 
Консултацията е неразделна част от процедура, която ще събере мненията на всички заинтересовани страни за това как най-добре да се използва бюджета на ЕС. 
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

 • петров
  22.01.2018, 19:42
  да пита или не пита..българите правят каквото си знаят и винаги дребните страдат .ощетени са по всички програми -МИН.на ЗЕМЕДЕЛИЕТО няма интерес да има среден сектор в земеддел.животновъдство .защото им създава проблеми-и малки комисионни....
 • Х
  17.01.2018, 10:20
  До rapon какво общо имат ДПС, ак може да обясниш та и ние да знаем. Щото доколкото ми е известо вече 7 години на власт са герб, които са бивщи върли комунисти и точно те унищожават българското животновъдство, от както те са на власт започнаха огромните кражби проблеми всякакви и пълен гърч на малките животновъди. То такъв гърч и унижения не е било по времето на бсп и от тук излиза, че герб са по големи комунисти и от бсп, бой на всички комунисти, крадци и унищожители на народа.
 • fermer
  16.01.2018, 18:39
  еврокомисийта да попита каде са изчезнали парите за развитито на селата да обиколйат и да видйат дали са отжли дори стотинки от милиардите .парите останаха при консултантите един вид крадци на фондовете заедно сас фондземеделие.има един двама консултантски фирми по кърджали к ур вите не харесват един милион лева печалба на година направо дерат кожата на земеделците заедно сас нйколко дужи перачи от фондземеделие.крадците по затворите проверете крадците а не невинните работници фермери които се трудйат честно.бг трйабва да се отърве от крадците иначе жива дужа по селата нйама да остане
 • фер
  16.01.2018, 16:40
  от едно и съжто село сме мойат обор е 1ва категорийа сас всички изискванийа а на комжийата сас даски и летви всйака сутрин даваме млйако аз по 30литра повече от комжийата давам майка ми зажтото е вазрастна жена и нйама как да гони документи прекупвача на нас ни е дал фактури за 9 тона а на комжийата за 38 тона плус това начите крави са вав повече значи нажето млйако отива на комжийта за да вземе той субсидийа а ние пражтаме пари от европа за да ги поддържаме кравите хей перачи и крадци на труда на нас и на родителите ни оправете се зажтото жте останете сами вав тази ограбена и опустожена страна можнници .знаем ва един по един от каде идват кражбите жте дойде ден за разплата нйма да намерите дупка за да се криете всичко солено жте ви дойде спрете кражбите от малцината работежти хора гаднйари гадни мрасни копелета само затвор за вас
 • фермер
  16.01.2018, 16:32
  да питат зажто субсидиите не достигат до фермерите ами си остават ваф перачите които си поделйат парите под масата.кирливи управници само за разстрел сте по фонда нйама нито един чиновник да работи за интересите на фермерите всички работйат за ограбването им .миризливи гадни крадци не сте служители зажтото не служите а сте ограда пред работежтийа фермер
 • banan
  16.01.2018, 16:27
  kakbo ctaba c prexodnata nacionalna pomoch referentnata 2009 BTORI TRANCH...
 • rapon
  16.01.2018, 14:59
  Е как кои? ДДС и ДПС мерки, разбира се.

Последни новини