Глоби за животновъди. Пускали животните да тъпчат реколтата

Акция на полицията и агенцията по храните в Ловешко

05.10.2018 | Коментари: 0 | 3979 прочитания
Автор: Фермер.БГ
Солени глоби ще отнесат собственици на преживни животни, унищожили селскостопанска реколта в ловешкото село Славяни. 
Съставени са седем констативни протокола и са издадени актове за административни нарушения на Закона за ветеринарномедицинската дейност след съвместна проверка на полицията и Областната дирекция по безопасност на храните в Ловеч, съобщават от полицията в Ловеч.
 
 
Органите на реда реагирали незабавно след получен сигнал за безстопанствени животни, които се отглеждали безконтролно, унищожавали реколтата и пречели на прибирането й от жителите на село Славяни. В акцията се включили още и служители на Зонално жандармерийско управление – Плевен, пише dariknews.bg. 
 
униформените проверили голям брой адреси и дворове в ловешкото село, както и ниви и тревни площи в околностите на населеното място. Представителите на Агенцията по храните извършили проверка на 12 коне и 11 крави и телета. Било констатирано, че част от животните се отглеждат, без да се спазват ветеринарномедицинските изисквания, а седем от тях са и без поставен идентификатор.

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

Все още няма коментари

Последни новини