Голяма цел: 50% от храните във Франция ще бъдат органични през 2022 г.

Аграрният министър Стефан Травер обеща система за държавни покупки на земеделска продукция

06.02.2018 | Коментари: 1 | 4815 прочитания
Автор: Фермер.БГ
Френският министър на селското стопанство Стефан Травер обяви нови мерки за укрепване на аграрния сектор в страната и за подобряване на храненето на гражданите.
 
 
Според една от мерките, половината от храната във Франция през 2022 г. трябва да бъде органична или от местен произход, съобщи европейското издание Politico.
 
Инициативата много зарадва фермерите, които се занимават с органично селско стопанство. Нещо повече, Стефан Травер обеща да уреди система за държавни покупки на такава земеделска продукция.
 
По думите на министъра, държавните покупки може да бъдат „мощен инструмент“ за подкрепа на местните фермери и на производителите на органични храни.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

  • това е добре
    06.02.2018, 14:49
    Тази новина е добра, но в България Сертификат за произход на био продукция се издава на четри очи; ни си покрил нито условие, но щом си сервилен земеделски стопанин имаш и Сертификат. Това е положението. В отличие от България, във Франция има само 7 Сертифициращи фирми, а дефакто Франция е преди всичко аграрна страна.

Последни новини