Готвят новата методика за напояването

Цената на водата отново е сред злободневните теми

10.01.2018 | Коментари: 4 | 45680 прочитания
Автор: Христина Василева, Фермер.БГ

Готви се нова методика за напояването. Това съобщиха от Българската асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните (БАМ-Я) за Фермер.БГ. Изпълнителният директор на "Напоителни системи" ЕАД Снежина Динева също потвърди.

 
 
„Работим по нова методика, която ще стане факт в най-кратки срокове. Тя ще бъде представена пред всички земеделски производители в страната“, коментира Динева.
 
През миналата година цената на водата за напояване бе актуална тема. Въпреки притесненията и сигналите от страна на производителите, че има рязко увеличение в цените на водата, шефът на дружеството увери, че няма такова повишение.
 
„Смея да твърдя, че и като разходи, и като приходни елементи успяхме да запазим цените, които бяха актуални преди 2-3 години“, съобщи тя през миналата година за Фермер.БГ. 
 
Цената на водата отново е сред злободневните теми. Този път производителите са любопитни какви ще бъдат новите стойности.
 
„До края на тази седмица или началото на другата ще ни информират за разработването на новата методика. След като имаме информация ще видим дали наистина ще има разлика от миналата година. Надявам се и да редуцираме изненадите в цените. От Напоителни системи ни увериха, че няма да се повтори миналогодишната ситуация“, каза Божидар Петков, председател на БАМ-Я.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

 • nikolovn
  11.01.2018, 8:46
  За нуждите на моята градина създадох около 1500 метра подземно трасе за да докарам гравитачно вода. отделно около 3000 метра вътре в градината подземна инфраструктура като общата стойност на капковото филтри и надземна инфраструктура ми излезе около 25000 лв. а оставим че ме направиха луд от проверки документация трябваше да доказвам че капковото няма да причини трансгранично замърсяване чрез източнобеломорския басейн каквото и да значи това господата от напоителни системи всяка година идват и ми казват че цената се е повишила в момента плащаме около 12 стотинки на кубик гравитачна вода това нещо го няма никъде по държавите имам приятели в Испания които като създадат ново примерно Лозово насаждение на другия ден общината чрез някаква не знам общинска фирма им инсталира капковото за сметка на държавата, като стопанинът поема ангажимент да стопанисва и поддържа Това е правилния начин Според мен.
 • proba
  10.01.2018, 20:36
  Тотално сбъркано е напояването в БГ! И за това или го няма изобщо или де го има е геройство, че още се ползва... Нека водите и реките ни ги ползват комшиите! Ще продължаваме да ядем техния зарзават с некадърните ни управници.
 • грездея
  10.01.2018, 19:12
  искаме ли конкурентни плодове и зел. в ес,ВОДАТА ЗА НАПОЯВАНЕ ТЯБВА ДА Е БЕЗПЛАТНА ОСОБЕНО ГРАВИТАЧНАТА.управляващите се опитват по всякакъв начин,било със скъпа вода,с повишени осигуровки,с еднодневни трудови договори ,да ни притискат зада внасят фирмите им евтина и често контрабандна стока.Тез кирливи субсидии са само прах в очите на обикновения земеделец,на това отгоре и данък им плащаме.
 • 123
  10.01.2018, 19:03
  Тиа безочливи и нагли копелета от напоителни системи някои трябва да им отреже МАДЕТ.....

Последни новини