Гръцки крави тичат за паша у нас

Хората от село Горна Арда се оплакват от набезите на чуждите добичета

14.09.2018 | Коментари: 0 | 927 прочитания
Автор: Фермер.БГ
Последователки на кравата Пенка гастролират от Гърция на паша у нас. Жителите на смолянското село Горна Арда пропищяха от набезите на стада от крави, които влизат на родна земя от Гърция.
 
Почти всеки ден, десетки млекодайни животни преминават на българска територия в района на смолянското село, оплакаха се местни жители.
Стадото създава проблеми, влизайки в нивите и градините, обяснява един от потърпевшите в селото Емил Узунов, цитиран от darikradio.bg
От Регионалната дирекция по безопасност на храните заявиха, че ще извършат проверка, тъй като не е разрешено преминаването на добитък от другата страна на границата.
 
Според хора от селото, кравите са около 60-70, като по пътя си животните пасат и стъпкват насажденията, опустошават дори градини до къщите. Монтираните електропастири в градини и ливади не ги спират, обяснява още Емил Узунов.
Проблемът с гръцките животни се появява в селото обичайно в края на лятото, когато пашата на гръцка територия е изсъхнала, коментират в Горна Арда.

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

Все още няма коментари

Последни новини