Гърция подготвя защитни мерки за местната земеделска продукция

Аграрното министерство влезе в преговори с фермерите след заплаха от протести в края на януари

04.01.2018 | Коментари: 1 | 6064 прочитания
Автор: Фермер.БГ
Аграрното министерство на Гърция започна преговори с фермерите за защита на местната продукция. 
 
 
Създават се пазари само за гръцки стоки, които ще се продават директно от производителите, съобщи министър Вангелис Апостолу, цитиран от БНР. По-рано гръцките фермери за пореден път обявиха готовност за протести в края на януари.
 
Правителството внесе за гласуване по бързата процедура закон, който позволява организиране на пазари само за гръцки плодове и зеленчуци. Ефектът от тях се очаква да бъде, както за фермерите, така и за клиентите.
 
 
Цените на производителите несъмнено ще бъдат по-ниски от тези в момента, които се завишават от търговците на едро.
В същото време има възможност за спекулация. При проверки често се регистрират случаи, когато на по-висока цена се продават некачествени стоки, внесени от чужбина. 
 
Фермерите очакват по-висока печалба на пазарите, определени само за гръцки продукти, защото сами ще определят цените на дребно на своите стоки. Мярката се въвежда и за закрила на гръцките производители, подчертаха от аграрното министерство.
 
Създава се също и взаимоспомагателна каса в помощ на фермерите при природни бедствия. В нея с 10 млн. евро участва и Европейският съюз, съобщи министър Апостолу.
 
Медиите коментират, че активността на аграрното министерство е във връзка с обявената готовност за фермерски протести в края на този месец.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

  • fermer12
    04.01.2018, 21:11
    не само че са от нажийа гръб заплатите им са едни от най високите и такива като синапов и поражанов да ги нйама вав нажата даржава .ние не искаме да на крадат едни и сажти далавераджии синаповци мандри и тийа дето само си клатйат краката по фондземеделие и се правйат на много важни и на плажата сас санкции та ние сме загинали кого плажите от това по голйамо крадене и унижтожение на фермерите млечните и месоайните вече нйама откраднахте всичко.ставаме неконтролируеми заради големите ви кражби .от 30 крави ми плажтат за 5 каде са останалите бе крадци долно гадни кой ги взима нажите пари.та ги разделихте кравата на 30 вида.само и само да не вземем субсидии.зажто ние да напускаме страната .да напуснат синапов пражанов и всички началници по фонд земеделие по градовете зажтото началниците им разпределиха парите на краварите сас мандрите на свои и прийатели затвор на всички моженници иначе бг си заминава по мирно и тихо.обезлудйва се.селата ги унижтожиха на 90 процента вече и останалото си е на път да спасим селата и кравите само стачки и метеж на боклуците иначе много тежки времена ни чака.и трйабва да зарежем всичко и да стйгаме багажа за европа .да смасин добитака на 15 1 2018 само стачка и метлата от горе до долу .да не се оставим да ни йадат труда стига им че на малтретираха досега.всички до еди стачка .нйама да им дам труда си на тийа маржи аз се трудйа от вечер до касно вав годината 365 дена вав лайната на кравите. а не тийа дето йадат мойа труд седнали и чакат на готово стига вече
  • животновъд
    04.01.2018, 20:11
    Колеги ЗП поучете се от гърците. Всички заедно на 15.01.18.год. СТАЧКА.СТАЧКА.СТАЧКА. Да отпадне наредба три.недопускаите дани разделят. Техните заплати са от нашият гръб.

Последни новини