Храни за 143 млрд. евро се изхвърлят в ЕС
Международна конференция в Пловдив обсъжда действията за по-ефективно използване на храните
Разхищението на хранителни продукти е един от сериозните проблеми на Европейския съюз, който очаква технологични, организационни и икономически решения.
„Годишно в рамките на ЕС се изхвърлят над 88 млн. тона храна на стойност над 143 млрд. евро и ако тези пари се вложат в науката и икономиката, те ще дадат своя резултат“, заяви еврокомисарят по здравеопазването Витенис Андрюкайтис днес, 14 юни, в Пловдив, цитиран от БГНЕС.
Комисарят е един от участниците в Знакова конференция на тема "Храни 2030- изследвания и иновации за продоволствена сигурност и повишаване на качеството и сигурността на храните и хранителните системи".
Домакин на форума е Аграрният университет в Пловдив. В конференцията участват 350 учени от 32 страни. Те обсъждат научни изследвания, иновации, политики, действия срещу промените на климата и за устойчивост на здравословния хранителен режим.
ПРЕДИ 12 часа
Колко голям е пазарът на торовете с добавена стойност?
Какво представляват торовете с добавена стойност?
ПРЕДИ 16 часа
Съживява ли се пазарът на картофите и какво е настроението на производителите?
Засушаването и проблемите с достъпа до вода за напояване възпират ръста в производството
25.04.2024
Работната ръка – основен проблем пред българските производители на зеленчуци
Темата дискутирахме на CAP4US Уебинар: Зеленчукопроизводството на фокус
25.04.2024
Слабо раздвижване по зърнените борси
Рубриката „Динамиката на зърнените борси“ на Боян Иванов се създава специално за Agri.bg
0 КОМЕНТАРА