Извънредно издание на Фермерския пазар в Добрич за Трифон Зарезан

На празника в етнографския комплекс „Стария Добрич“ избират Цар на виното

14.02.2018 | Коментари: 0 | 3998 прочитания
Автор: Фермер.БГ
Празнично извънредно издание на Фермерския пазар се провежда днес, сряда, в Добрич в чест на Трифон Зарезан.
 
 
Архитектурният етнографски комплекс на открито (АЕМО) „Стария Добрич” отново събира производители на екологично чисти храни и продукти от региона, съобщи Дарик.
 
Обредна погача, украсена с гроздове и лозови листа ще бъде поднесена на лозарите, които ще извършат ритуала „Зарязване на лоза” и ще бъде провъзгласен Цар на виното и обявени резултатите от Конкурса за най-добро домашно вино реколта 2017 г., организиран от Община Добрич и Къщата на виното.
 
 
Безплатна почерпка с малиново вино е предвидена за посетителите на днешния Фермерски пазар. За първи път тази година на щандовете му ще бъдат изнесени и градински зеленолистни зеленчуци, отгледани от местни производители. 
 
Традиционно ще бъдат предложени още различни видове хляб, брашна и зърнени продукти, плодове, зеленчуци, билки и подправки, месо, млечни и яйчни продукти, ръчно изработени бонбони от занаятчийски шоколад, вегетариански и веган храни, мед и пчелни продукти, вино и  ръчно изработени сувенири.
 
 
Фермерският пазар в Добрич се провежда редовно всеки четвъртък от 10.00 до 15.00 ч. на площада пред кулата в "Стария Добрич".
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

Все още няма коментари

Последни новини