Министър Павлова: ОСП трябва да се оптимизира

ЕК се ангажира да внесе през май предложенията си за бюджетите след 2020 г.

09.01.2018 | Коментари: 8 | 9226 прочитания
Автор: Фермер.БГ

Общата селскостопанска политика (ОСП) на Европейския съюз (ЕС) трябва да се оптимизира, каза министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова днес в Брюксел на форум за бюджета на Съюза след 2020 г.

 

В Брюксел обсъждат дела на земеделието в бюджета на ЕС след 2020 г.

 

„Политиката на сближаване е най-оценяваната и контролирана европейска политика и нейната добавена стойност е видима за гражданите всеки ден. Тя е не само част от европейския бюджет и солидарност, а инструмент за инвестиции в самия съюз“, допълни Павлова, цитирана от пресслужбата на министерството.

 

Министърът участва в конференция на високо равнище, посветена на Многогодишната финансова рамка (МФР) на общността след 2020 година - „Shaping Our Future. Designing the Next Multiannual Financial Framework“.

 

Нуждаем се не от „кризисен“ бюджет, а от стратегически, както и от ясна и дългосрочна визия, подчерта министър Павлова. По думите й, инвестициите в икономически растеж и работни места са "безкраен приоритет“. 

 

 

За да се осигури по-нататъшен пробив при постигането на тези цели на фона на очакваните бюджетни ограничения и възникващи нови предизвикателства, е от съществено значение да се използва пълният потенциал на всички програми и инструменти.

 

Няколко са събитията в следващите шест месеца, посветени на бъдещата Многогодишна финансова рамка (МФР), които ще се проведат по време на българското председателство. Част от тази рамка ще бъде и бюджетът на новата ОСП.

 

Големите предизвикателства пред финансирането на политиките произтичат от Brexit и от необходимостта за увеличаване на разходите за сектор "Сигурност".

 

Анализатор: В новата ОСП трябва да има повече пари за инвестиции

 

На 9 март България ще бъде домакин на конференция на високо равнище на тема МФР след 2020 г. На форума ще бъдат отправени ясни политически сигнали за областите от общ интерес. Ще бъдат посочени и елементите на съгласие и несъгласие.

 

Европейската комисия обяви целта си да внесе предложения за МФР след 2020 г. през май 2018 г., посочи Лиляна Павлова.

 

Отчитаме желанието на Европейския парламента и ЕК за преговори по бърза писта и своевременно ще започнем преглед на предложението, допълни тя.

 

Министър Павлова обяви, че България вече работи в тясно сътрудничество със следващите председателства – на Австрия и на Румъния. Целта е да се гарантира приемственост в дискусиите, за да се постигне съгласие по следващия бюджет на ЕС и съответните законодателни досиета, подлежащи на приемане преди изборите за Европейски парламент през 2019 г.

 

Повече информация от конференцията на високо равнище в Брюксел виж тук.

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

 • ЛИЛИТО
  11.01.2018, 9:39
  Какво разбира Лилито от ОСП
 • Х
  10.01.2018, 10:01
  Е сега дупе да ни е яко, скоро очаквайте гражданак отговорност и за кравите, то нли и те се движат па може и една винетчица за капак, ей тъй на, да има. До колегата от първия коментар ЕС изисквания не са баш на ЕС а са на БГ измилици за да ни унищожат и да останат само фермите на зоров синапов и тем подобни, за да си вземат ставки по 2000лв на глава и да забогатяват още повече, не наяли се мизерници
 • Андрешко
  10.01.2018, 8:54
  Тази третополова кифла от всичко разбира
 • Петя
  10.01.2018, 6:39
  Заплати в МЗХГ от 500 до 5000 лева, никакъв контрол всички правят когато каквото си искат, какво ОСП какъв ЕС? Безобразия!!!!! Работещи и не работещи на хранилка на обикновените трудещи се! Минималната е 510 лева, како Лили? Справедливост Някаква Има ли в това МЗХГ?????
 • trakiec
  10.01.2018, 0:08
  Хайдеее тази и от селско стопанство взе да разбира.Значи ни е еб-на мамата нацяло.
 • хаха
  09.01.2018, 23:39
  комунистическа кифла..да ме простят комунистите те поне са имали верую,прилапахте с плевньо 3 милиарда за саниране...да да 3/три/ милиарда за стиропор само за 2017 година...да видим ефекта,привличате инвеститори ли,стана ни по-топло ли,по-щастливи ли сме,по-богати...е вие да,по-образовани,по-сигурни...разчитате на БЮДЖЕТ от който да крадете,ама богата държава се прави с производство...качествено и пазари,а се произвежда и продава и се привличат инвеститори в правови държави където законите важат еднакво за всички,тъпата истина е че живеем в Нема такава държава населявана в Нема такъв народ,в нормалните държави щяхте да сте...обесени за геноцид над собственият си народ...анатема
 • животновъд
  09.01.2018, 20:03
  Всички животновъди взимете си по един здрав синджир исе закачете на яслите в оборите си.Слет като оставяте дасе подиграват с вашият труд .то вие несте хара вие сте говеда с овчи мозаци. Хаиде несе примиряваите стачка стачка стачка
 • xxxxx
  09.01.2018, 19:08
  Съсипахте животновъдството с вашите ЕС изисквания:

Последни новини