Морган Фрийман превърна фермата си в пчеларско светилище

Фрийман се зае с пчеларство още през 2014 г.

27.01.2018 | Коментари: 7 | 38038 прочитания
Автор: Фермер.БГ
Морган Фрийман е изиграл толкова роли по време на дългата си кариера в Холивуд, че е трудно да бъде проследен. Най-новата му роля обаче може да се окаже една от най-важните. Актьорът се е заел да превърне своето ранчо в Мисисипи в резерват за диви пчели. Това е опит да помогне за възстановяването на популацията на малките опрашители, пише aleteia.org.
 
Фрийман се зае с пчеларство през 2014 г. с 26 кошера. Давайки положителен пример, той се старае да засява нови и нови медоносни растения в имота си, за да подпомага пчелите. Освен на „възпитаничките“ от кошерите, това помага и на дивите пчели в района.
 
По онова време, през 2014 г., Фрийман даде интервю относно новото си хоби пред Джими Фалън в предаването „The Tonight Show“.
 
 
След като се бе заел с пчеларството само две седмици преди интервюто, актьорът описа колко добре се разбира с пчелите си. Той сподели пред Фалън, че дори не носи защитни костюми и було, когато ходи при кошерите.
 
Фрийман не се е заел с пчелите заради страст към сладкото, а по-скоро като пряк отговор на проблема с масовото измиране на пчелите, споделя актьорът. Този проблем е толкова сериозен, че дивите пчели са буквално застрашени от изчезване през последните няколко години. 
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

 • По телефона
  30.01.2018, 8:44
  Вчера по телефона ми се обадиха от една фирма, че искат да купят биологичен пчелен мед, но на хартия; те са си купили достатъчно мед, но нямали документи ..! Поредна лъжа и измама с тези сертификати. Регистриран си по био пчеларство и дефакто, голяма част от био пчеларите произвеждат по-големите количества пчелен мед от конвенционалните. Е, как така, как ..? Защо Министерството не замеделието на започне инспекции по пчелините и да види как са нещата? До кога ще продължава с тези измами ..?
 • Крум Крумов Костинброд
  29.01.2018, 13:09
  Колеги гледайте кошери колкото можете да ги обслужвате,и продавате мед.Аз съм млад пчелар,буркан мед го продавам12лв.Не ме интересуват колегите на колко пари продават Буркан мед.Крум Крумов продава истински Пчелен Мед.И се гордея със това което произвеждам
 • Morgan Freeman
  28.01.2018, 18:41
  Направих справка в интернет за Morgan Freeman, но никъде не видях, че той имал слабост и към пчелите.
 • Цената на пчелния мед?
  27.01.2018, 19:58
  Аз лино продавам своя пчелен мед на дребно по 12 лв буркана. Тоова е и никакви търговци мен не ме интересуват, било от Раковски, било от Търговище или от Пловдив. Тези които искат евтин мед, нека да вземат ида гледат пчели. Лятото, когато холата ходят на море, на поивка аз съм плувнал в пот и работя на пчелина! През зимата, в големия студ, в преспите рина сняг, а някой си там ще ми иска евтин мед, ама тънко, ама ..! Това няма как да стане при мен. Баламите да ги търси на друго място.
 • cecko96_1
  27.01.2018, 19:22
  Морган Фрийман превърна фермата си в пчеларско светилище.Когато имаш много ама много пари е лесно да направиш и развиеш пчеларско ....Но ние в България продаваме,ПОДАРЯВАМЕ меда си на фирмите по 3,8ЛВ, 4лв за кг.И ЗА ТОВА ,ЧЕ ПРОДАВАМЕ ПРОДУКЦИЯТА СИ ПОД СЕБЕСТОЙНОСТ ПОЛУЧАВАМЕ ОТ ДЪРЖАВАТА СУБСИДИЯ,ПОМОЩ ДЕ МИНИ МИС ОТ 4,77ЛВ НА ПЧЕЛНО СЕМЕЙСТВО за да можем да съществуваме. подиграват се с нас.
 • Зимна смъртност при пчелите
  27.01.2018, 16:44
  През изминалата седмица проведох доста разговори с пчелари от цялата страта; например, разговарях с колеги от Видин, Враца, Силистра, Варна, Бургас, Хасково, Сандански, Сухиндол, Бяла, Русе, Малко Търново, Сливен, Елена, Плевен, Тутракан и всички те каторично заяваят, че от началото на декември 2017 година до тези дни на стопанисваните от тях пчелини е констатирана зимна смъртност от 5-7%, като средните стойности е над 20-25%, но в повечето случай тя нахвърля 85%. Има доста големи пчелини, например със семейства от 150-270 броя, където е констатирана 85-99% смъртност. Няколко колеги ми се обадиха, че на техните пчелини по Нова година е била констатирана 100% смъртност. В интернет пространството, както и се очаква, няма никакви сведения за поредната сполетяла зимната смъртност в България при пчелите. Интересно, дали Министерството на зеделието, горите и храните ще направи в началото на април месец тази година представителни инспекции по пчелини за установяване на зимната смъртност, за вземана не проби за наличието на вароатоза и наличието на други икономически важни заболявания по пчелите. Предлагам на Ръководството на сайта да направи няколко анкети относно зимната съмртност при пчелите. Например, може да има разбивки: до 5%, 5-10%, 10-20%, до 25%, 25-40%, 40-70%, 70-80%, 80-90% и 100%. Желателно е също така да се направи анкета, къто пчелати посочват областите където е констатирана зимната смъртност при пчелите. Вариантите са много. Ако това стане, ще повярвам на подобна анкета, при условие, че тя ще бъде анонимна, а не на някаква статистика коята я прави отдел Агростатистика към Областните Дирекции по демеделие. Успех!
 • Андрешко
  27.01.2018, 16:38
  ние пък ще ставаме джендари

Последни новини