Мошеници се правят на проверяващи от ДФЗ

Измислят нередности и искат подкупи от стопаните

15.12.2017 | Коментари: 5 | 54457 прочитания
Автор: Биляна Панчева, Фермер.БГ

Мошеници, представящи се за проверяващи от Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) обикалят по стопаните и се опитват да им взимат пари, научи Фермер.БГ. 

 

Производители менте лъжат търговци с фалшиви фактури

 

Бандитите пристигали, обяснявали, че ще правят проверка и започвали да „откриват“ нередности и неизрядности от страна на земеделския производител. 

 

След като „констатирали“ нередностите започвали по различен заобиколен начин да намекват, че са готови да приемат определена сума, за да не отбелязват нарушението в протоколите и така стопанинът  да избегне различни санкции. 

Има стопани, които са посещавани от подобни „проверяващи“ не един и два пъти. 
 
Какво да правите?
Първото нещо, което трябва да направят проверяващите, е да се легитимират, обясни за Фермер.БГ адвокат Стефан Вачев. 
Но тъй като знаем, че новите технологии са доста напреднали и всичко може да се подправи, е необходимо да видите с очите си заповед за проверката. 
 
„Без заповед не могат да влязат в стопанството Ви и никакви проверки не могат да се правят“, каза юристът. Ако проверяващите все пак Ви се сторят съмнителни, може да се обадите и в ДФЗ и да попитате дали Ви е изпратена проверка. 
 
Ако сте сигурни, че сте попаднали на мошеници, подайте сигнали в полицията и в ДФЗ, за да могат компетентните органи да ги спрат да безчинстват и да взимат пари от фермерите, съветва адвокатът.
 
© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

 • Страничен наблюдател
  15.12.2017, 17:22
  Колите на Фонда са с логото му, просто трябва да се гледа.Няма служителите на ДФЗ да ходят по проверки с личните си коли. А мошеници има навсякъде. "Истината" писал по-долу, че самите служители на фонда са такива, но попитайте същите тези служители с колко тарикат-фермери (за да не кажа мошеници) са се сблъсквали.
 • Петър
  15.12.2017, 15:31
  Държавата е такава какво да се прави
 • Петър
  15.12.2017, 15:30
  Това е корупция ощитяващи бг. Фермери
 • Петър
  15.12.2017, 15:28
  Те всички са мушеници
 • истина
  15.12.2017, 10:07
  То мошениците за подкуп,бе боклуци такива са самите служители на ДФЗ.
 • Зооинженер
  15.12.2017, 9:50
  Имаш 2 вида проверки внезапна и планова. По-често срещаните са плановите. Внезапна проверка може да ти дойде при сигнал от някой твой колега (добросъсед). Тогава заповеди се издават само за теб и ще ти я покажат
 • До Зооинженер под № 2
  15.12.2017, 9:44
  Колега, това не е така, защото проверка бърза, бърза и внезапна ..; проверяваха наличните пчелни семейства, документи и куп други неща ..! А между другото, голяма част от пчеларите се "разболяха" и ... там нямаше проверки ...
 • Зооинженер
  15.12.2017, 9:41
  Колега качват се на сайта на РА всяка година всички стопани, които ще имат проверка.
 • заповед за проверката?
  15.12.2017, 9:04
  Заповед за проверката? Когато идваха тази година представители от Министерството на земеделието на проверка и аз им поисках Заповед, само ми показа ... нещо подобно, защото аз съм щял да видя и другите бенифициенти, а това е било противозаконно! Ами щом е така, ами напишете за всяко едно лице отделна изрична Заповед ...

Последни новини