На фокус: Прикачен комбайн за орехи и лешници

Комбайнът работи на принципа на засмукване на продуктите от земята

05.01.2018 | Коментари: 0 | 9635 прочитания
Автор: Фермер.БГ

Днес Ви представяме италианския прикачен комбайн FACMA. Той работи на принципа на засмукване на продуктите от земята и е подходящ за прибирането на лешници, орехи и кестени.

 

На фокус: Система за дистанционно идентифициране на животни

 

Машината се захранва от трактор с карданен вал. На нея има монтирани 1 или 2 ръкава (гъвкави тръби), които се държат от оператори, които ги водят в редовете. През маркучите се засмукват продуктите и се предвижват в камера, където  се отделят по-тежките отпадъци. 

 

Впоследствие продукцията преминава през клапан в конвейер с вентилатор, като благодарение на въздушния поток се премахват листата и леките примеси. След това двойно въртящо се сито извършва допълнителна селекция от примеси с различни размери от тези на продукцията. В края  на операцията, събраната продукция се изсипва в чували или се товари в прикачено ремарке. Двойно въртящото сито се избира, въз основа на качеството и вида  на продукцията. Замяната на този компонент дава възможност да се използва машина за прибиране на реколтата от различна продукция.

 

За максимална ефективност на прикачният комбайн е необходимо да се подготви почвата, като тя трябва да е обработена по различно време през годината от мулчер или шредер, преди продукцията да е паднала на земята.

 

Производителност на прикачните комбайни

модел

лешници

кестени

орехи

ср. добив, кг/дка

200кг/дка

200кг/дка

250кг/дка

C120T

200

200

250

C200T

400

400

450

C300T

600

600

700

C380T

900

900

900

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

Все още няма коментари

Последни новини