Над 700 фирми от 30 държави се представят на панаира в Пловдив

Само на АГРА изложителите са над 400

21.02.2018 | Коментари: 4 | 15949 прочитания
Автор: Биляна Панчева, Фермер.БГ
Над 700 фирми от 30 държави се представят на мегаизложението за агробизнес, храни, вино и хорека сектора, което започна днес в Международния панаир в Пловдив, чийто медиен партньор са Трактор.БГ и Фермер.БГ. 
 
 
В четвъртото издание на форума е доминираща зелената линия. Тя все по-активно се налага от всички производители и търговци, за да отговарят на изискванията на потребителите, посочват организаторите. 
20% от участниците са нови изложители, посочиха от пресофиса на панаира, а 48 компании се завръщат за участие във международния форум. 
 
Официалното откриване беше дадено от зам.-министърът на земеделието, храните и горите Лозана Василева. 
„Ако погледнем назад през последните години, това мега изложение доби популярност и изглади един висок авторитет, който привлича все повече производители и търговци в областта на земеделието и хранителната индустрия“, каза тя. 
 
 
Присъстващите производители и търговци са от над 180 бранша. Организаторите очакват изложението, което продължава до 25 февруари, да бъде посетено от над 45 000 гости от страната и чужбина. 
Василева добави, че българското земеделие се развива в една много динамична и конкурентна среда, спазвайки изискванията и условията на Общата селскостопанска политика (ОСП).
 
Акцентите на програмата на АГРА 2018, на което участват 408 директни изложители и представени фирми, са оборудване за прецизно земеделие, биотехнологии, инсталации за оранжерии, икономични трактори и инвентар. 
Организаторите отбелязаха, че новите фирми, участващи на изложението са 63. 
 
 
Основен партньор на АГРА 2018 е Селскостопанската академия,чийто институти демонстрират традиционни и нови сортове растения и породи животни, както и технологии за тяхното отглеждане. 
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

 • Ник
  23.02.2018, 6:36
  Колеги този обит министър не смя да отиде и на изложението. Сигурно го е страх да не получи някоя тояга от някой животновъд на който открадна парите.
 • Абе
  21.02.2018, 19:12
  Тиквар, ако не са били комунистите фашистите щяха да те направят на сапун
 • fermer123
  21.02.2018, 15:04
  Прав си,разни цървулани комуняги ни се представят като хора даващи мнение от последна инстанция!
 • селянче
  21.02.2018, 14:40
  Селянчето си е селянче. Вари го, печи го... тая си е

Последни новини