Неков: Субсидиите за земеделците в ЕС трябва да са еднакви

Друг сериозен проблем е разграбването и концентрацията на земя, която е все по-ограничен ресурс, коментира Неков

13.03.2018 | Коментари: 6 | 14752 прочитания
Автор: Фермер.БГ
Земеделските производители от България, Хърватия, Румъния, Полша, Финландия и други страни са изправени пред сходни предизвикателства, свързани с промяна в климата, борба със все по-устойчиви болести и вредители, трудности при намирането на работна ръка.
 
 
За това остава необясним въпросът за разликите в подпомагането и неравните субсидии, които получават. Трябва да има еднакви субсидии, за едно нормално функциониране на единния пазар в ЕС. Това заяви снощи евродепутатът Момчил Неков на извънредно заседание на Комисията по земеделие и развитие на селските райони към ЕП в Стасбург. 
 
[news]
„Друг сериозен проблем е разграбването и концентрацията на земя, която е все по-ограничен ресурс. Това е проблем за навлизането на млади и нови фермери. Проблем е и концентрацията на субсидии в ръцете на малко производители. Трябва да се намери успешна формула, която да намери баланса между размера на субсидия и икономическото отражение, например чрез по-голяма подкрепа за производители, които реално създават и поддържат повече работи места в селските райони“, коментира още Момчил Неков.
 
Той допълни, че европейските производители и потребители в различните части на Европа очакват еднакво качество на продуктите от еднаква марка и опаковка.
 
Комисията по земеделие и развитие на селските райони към ЕП обсъди доклад относно бъдещето на изхранването и на селското стопанство. Европейският парламент цели приемане на позиция относно бъдещата обща селскостопанска политика и многогодишната финансова рамка. Очаква се това да стане през май тази година, когато и Европейската комисия ще даде своето предложение за бъдещето на бюджета на Европейския съюз.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

 • Дън Сяо Пин
  14.03.2018, 19:03
  Не е важно дали котката е бяла или черна, важно е тя да лови мишки.
 • Мале, мале...
  14.03.2018, 9:51
  Етусиазмът ви да коментирате, ви е замъглил очите! НЕКОВ,а не НЕНКОВ!!!
 • cecko96_1
  13.03.2018, 22:05
  БРАВО. Г-н НЕНКОВ, Вие сте един достоен българин. Аз също ще гласувам за Вас. Успех! Дано да има и други като Вас.
 • Ясна
  13.03.2018, 20:43
  БРАВО. Г-н НЕНКОВ, Вие сте един достоен българин. Аз също ще гласувам за Вас. Трябват повече такива родолюбци и борци за благото на българските фермери/животновъди/. Бог да е с Вас.
 • Господин Ненков ..!
  13.03.2018, 19:23
  Господин Ненков, аз съм доволен от Вашия подход по отношение на селското стопанство и независимо, че не съм член на нито една политическа партия, аз съм готов да гласувам за Вас на следващите избори. Бъдете жив и здрав. Успех!
 • kravar
  13.03.2018, 17:48
  bravo nenkov.naredba 1 2 3 4....zavsichki zapadnyatsi i 3.50 euro deminimis za krava barem da miryasame vsite.

Последни новини