Община Тетевен с проект в подкрепа на младите фермери

Проектът обхваща младежи от 15 до 29 г.

01.02.2018 | Коментари: 2 | 9268 прочитания
Автор: Фермер.БГ
Младите фермери – възродители на българското село. Това е името на проекта, който община Тетевен ще реализира, с помощта на грантова схема  „Подкрепа на инициативи на общините, свързани с регионалното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018”. 
 
 
Във вторник, в залата на Общинския съвет в града, се проведе информационна среща по проекта. Присъстващите бяха категорични, че членството ни в ЕС дава на хората, занимаващи се със земеделие, множество перспективи.
 
Младите фермери, участници в проекта, разказаха за своя път и предизвикателствата, които той носи. Фермерите обърнаха сериозно внимание на обучението и образованието, като според тях – те стоят в основата на успеха, развитието и създаването на благоприятни възможности за бизнеса, съобщи lovechtoday.eu.
 
Основната цел на проекта да се популяризира и рекламира позитивното влияние от членството на България в ЕС върху мотивацията на младежите от малките общини, касаещо професионалната реализация в родното място. Както и да се покаже ролята на европейското финансиране за сектора, като гаранция за сигурност, устойчивост и преодоляване на диспропорциите в развитието на регионите.
 
Проектът обхваща младежи от 15 до 29 г. от община Тетевен, както и млади хора от областите Ловеч, Плевен, Габрово и Търговище, обединени в Регионална младежка мрежа. 
 
Инициативата е на стойност 4100 лв. Очакваният резултат е да се достигне до голям брой млади хора, които да бъдат запознати и насочени към земеделския сектор, като предпоставка за създаване на собствен бизнес и преодоляване на обезлюдяването на българското село. 
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

  • Нещо не е наред
    01.02.2018, 15:36
    Инициативата е на стойност 4100 лв. Ами моя годишен доход като Държавен чиновник е 23183.24 лв. Нещо не се връзват цифрите, нали?
  • А.С
    01.02.2018, 12:37
    За какъе бизнес говорите,да зарибят младите хора.Да вложат и малкото спестени пари от родителите си и после без преспектива за по нататък.Срамота защо не пратят своите деца да станат пастири,да чистят обори,това сме ние малките животновъди....

Последни новини