Омбудсманът подкрепи животновъди

Мая Манолова застана зад обсъждането на проблемите в сектора

08.03.2018 | Коментари: 16 | 22751 прочитания
Автор: Христина Василева, Фермер.БГ
Няколко организации от сектор „Животновъдство“ се обълрнаха към омбудсмана Мая Манолова заради проблеми в сектора. Това съобщиха от Сдружение на животновъдите в България – 2018 за Фермер.БГ.
 
 
На което тя им отговори, че напълно споделя мнението им и подкрепя обсъждането на проблемите.
 
„Напълно подкрепям справедливото ви искане за обсъждане на проблемите в сектора, което да послужи за предприемането на адекватни действия за решаването им. За мен като омбудсман е особено важно да се усъвършенства системата за подпомагане на земеделските производители; да се увеличи прозрачността за използването на средствата на Общността в рамките на ОСП; предоставяне на ясна, точна, навременна и конкретна информация, касаеща подпомагането на земеделските производители, както и осигуряването на публичен достъп до нея“, пише в писмото си до една от организациите Манолова.
 
Животновъдите искат среща с ресорното министерството, за да бъдат обсъдени няколко точки:
 
- непрекъснато повишаване на изискванията към фермерите;
- функциониране на системата за подпомагане по 4.1;
- драстично намаляване на изкупната цена на суровото краве мляко;
- някои изисквания залегнали в Наредба 3.
 
 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

 • 444
  09.03.2018, 20:04
  БГ ЖИВОТНОВЪДИТЕ ИЗЧЕЗВАТ ОТ ФРОНТА НА БГ САМО ЗАРАДИ ИНТЕРЕСИТЕ НА НЙАКОЛКО МАЙМУНИ ТОВА ЛИ Е ПОЛИТИКАТА ДА ВАРНЕТЕ МЛАДИТЕ ОТ ЕВРОПА ТА ВЕЧЕ И СРЕДНАТА ВАЗРАСТ СЕ ИЗНАСЙА ЗАРАДИ КРАЖБИТЕ ВИ НЙАМА ЛИ КОЙ ДА КАЖЕ СПРЕТЕ НА ТИЙА КРАДЦИ ДЕТО НИ ОТКРАДНАХА СУБСИДИЙАТА ЗА БРОЙКИ И ПРОДАЛЖАВАТ САС ГАВРИТЕ НА ЖИВОТНОВЪДИТЕ НЙАМА ЛИ КОЙ ИЛИ ТРЙАБВА ОБЖТОНАЦИОНАЛАНА СТАЧКА ДО КАТО ПАРИТЕ СА ВЪСТОНОВЙАТ САМО ОБЖТОНАЦИОНАЛНА СТАЧКА КОЛЕГИ ТИЙА НЕЗАСЛУЖАВАТ ДА СА ТАМ ТЕ РАБОТЙАТ СРЕЖТУ НАС САС НАЖИЙА ТРУД САС НАЖИТЕ ПАРИ НА ЗАТРИВАТ И ДЕРИБЕЙСТВАТ САМО СТАЧКАААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААДО ПАДАНЕТО НА ПОСЛЕДНИЙА КРАДЕЦ
 • 137
  09.03.2018, 15:06
  С тия пасища уж задължително трабва да вземеш но общината казва няма пасища в облъстта също няма и вместо по 10дк за крава вземаш по 5дк от който половината в дерета който нямат,невъзможно е да бъдат почистени ухрастени стръмки и на всичкото отгоре тече и малка рекичка с две думи не допостими за подпомагане без възможност за почистване.Прецакани сме и тук.Защо не раздадът по 15дк обрадотваема общинска или държавна земя която да стопанисваме и произвеждаме фуража си.
 • rt
  09.03.2018, 14:31
  Целта е да останат 100 000 крави във ферми от 200 до 5000 животни!Подписано е споразумение диктувано от Холандия ЧЕСТИТО.А също така баба на село ще може да гледа 1,2крави да си сири или кваси.
 • JT
  09.03.2018, 12:59
  Колеги цената на млякото ще падне още април май ще е страшно за нас на цени от 50-60 ст за литър сме пренудени да продаваме животни
 • Никс
  09.03.2018, 12:55
  Агроекологията кога ще се плати?
 • Даньо
  09.03.2018, 10:08
  Докато не се изметат тия гербери комунисти, между другото при тех има повече комунисти от колкото в бсп, няада се оправят нещата, още по-зле ще става тъй като наближават избори и тогава ще са още по агресивни и с по голям натиск и заплахи. Нали казвате че сте хиляди ами да ги изметем във нас е и хляба и ножа веднъж на 4 години тогава да им покажем колко сме хиляди и че са се гаврили с нас то не се търпи вече.
 • Даньо
  09.03.2018, 9:52
  Питате къе са орязаните пари, ами там са си, нали синапов и министъра излязоха и казаха и ма останали достатъчно пари и тези които не са получили да пускат МОЛБИ, че да им се молят още за да дадат парите, ама пак няма да ги дадат, щото не са доказали литрите. И какво ще стане с тези останали пари, ами тихомълком ще си ги разпределят на техни хора с виртуални крави ето това ще стане с тези пари, че да ги подпомогнат бедничките завалиите.
 • Мими
  09.03.2018, 9:44
  Колеги, забелязали ли сте как постоянно се променятземите в НР 1 и НР 2, също и Натурата я изменят вече няколко пъти? Изглежда нарочно тези промени се правят в периода между подаването на Заявленията за подпомагане и плащанията! Като резултат - НЕ ИЗПЛАЩАТАТ субсидиите за такива площи! Поне мен вече три пъти ме рязаха за земи, които са си в слоя или са пеоверени, но от НР 1 ги преместили в НР 2 и не ми ги плащат нито като 1 нито като 2 ! Как така се изменят правила в движение! Все пак от нас не зависи в коя категория са дадени земи, по често става това с пасищата ... Ако има други потърпевши, хубаво е заедно да се защитим!
 • Ники
  08.03.2018, 22:42
  Кога Министъра най сетне ще даде официална справка по заявленията за обвързано подпомагане за кампания 2017 год. касаеща животновъдите? По брой животни, който също е критерий за субсидия по видове животни? Искаме справка и то пълна! Кандидатствали за толкова броя животни, а са получили за толкова броя животни! По отделни мерки, както е разписано по Наредба 3 или ще мълчи завинаги? Защо е това затъмнение, къде са парите, които са урязани от животновъдите??????????
 • fermer
  08.03.2018, 21:46
  Klde otidoha naste pari ot subsidite za taz godina dayte gi pod sld vlv Strasburg nikoy nisto ne progovarya vseki mllci nakraya se osraha
 • Фермер;
  08.03.2018, 19:46
  Закупахте целия отрасъл земеделие;играете си с хляба на стотици семейства;вместо в полза на народа вие работите против народа няма друга държава да тормози и пробутва към фалити собствения си народ;когато аз нямам подкрепа от собствената си държава!!!(тя вече не е моята страна)за какво да живея в нея???
 • 123
  08.03.2018, 19:33
  само ние животновъдите ли губим ,та ние вече нйамаме никакво доверие на власта на всйакаде е анархийа .една статистика да си направйат всйака година сектора напускат хилйади животновъди и се изнасйат вав чужбина европа кой кадето види и всеки напуснал е 100 пъти е доволен отколкото да рине лайна вав бг ,загубата е изцйало зза сметка на бг един пат жте ми откраднат полагажтото се втори пат а трети пат нйама да има ,нйама да има вражтане назат ,така че боклуците трйабва неизбежно да се изчистйат и е време за дела от страна на даржавата ,държавниците ако смйатат че бг е само софийа много се лажат,
 • Sakamoto
  08.03.2018, 17:37
  И нито дума за повишаване на ставки! И през ум не ви минава да си търсите СПРАВЕДЛИВА компенсация!!! Нищо не става. Все едни и същи малоумни искания "да ми изкупуват млякото", "да ми да дадат 50 стотинки"- проешки искания. Ако ни дадат по 700 евро ставка, като в Румъния, дали няма да ви е по-спокойно, като ви смъкнат цената? Щото това ще стане със сигурност.
 • Никола Таушанов
  08.03.2018, 17:26
  Не е редно при действащи едни правила в средата на стопанската година да се въведат с подзаконов нормативен акт какъвто се явява наредба 3 съвсем различни изисквания..и то без никакъв гратисен период.Целта е унищожение на дребните и завладяване на освободените територии от "правилни" хора.Бойко Борисов не знае каква шапка са му "скроили".А ако знае още по лошо...това става с неговото одобрение.
 • 000
  08.03.2018, 17:09
  ТЕ знаят че 80 процента от животновьдите немогат да ги покрият и тези изисквания целят да ни закопаят още повече докато не ни отвьдят МНОГО ИЗИСКВАНИЯ НИКАКВА АДЕКВАТНА ПОЛИТИКА ОТНОСНО СУБСИДИИТЕ И УНИЗИТЕЛНО НИСКИ ИЗКУПНИ ЦЕНИ НА ПРОДУКЦИЯТА ЕТО ТОВА Е СТРАТЕГИЯТА ЗА БЬЛГАРСКОТО ЖИВОТНОВЬДСТВО УНИЩОЖЕНИЕЕЕ
 • Мая
  08.03.2018, 16:56
  От много изисквания към животновъдите вече не останаха животни, а само много, много изисквания!

Последни новини