ООН направи фонд от $1 млрд. за стимулиране на устойчиво земеделие

Програмата цели да насърчава фермерите да използват по-устойчиви практики

22.12.2017 | Коментари: 0 | 4625 прочитания
Автор: Фермер.БГ
Организацията на обединените нации (ООН) и банка Rabobank в Холандия създадоха фонд на стойност 1 млрд.  долара за финансиране на местните земеделски стопани с цел преминаване към по-устойчиви практики.
 
 
Двете организации ще си разделят разходите за програмата, предназначена да насърчи фермерите да обмислят по-устойчиви практики, въпреки по-високите разходи и потенциално по-ниските добиви в самото начало, казаха ръководители на банката, цитирани от Ройтерс. 
 
С тригодишната програма Rabobank планира да предложи комбинация от безвъзмездни средства, ниско лихвени заеми и застрахователни продукти. „Трябва да стимулираме фермерите да променят практиките си”, казват от банката. 
 
Кредитната организация не представи пълния спектър от критерии за устойчивост, но заяви, че земеделските производители редовно “биват измервани“. Банката ще представи подробности и ще предоставя актуална информация за напредъка на програмата своевременно. Това може да включва например по-ниски рейтинги за усилната употреба на пестициди.

 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

Все още няма коментари

Последни новини