Осъдиха фермерка за надписване на площи

Подсъдимата взела неправомерно субсидии

06.12.2017 | Коментари: 1 | 23924 прочитания
Автор: Фермер.БГ
Една година условна присъда и глоба от 2000 лева получи 37-годишна фермерка заради надписване на площи за директно подпомагане, реши Апелативният съд във Варна. 
 
 
Делото се гледа на втора инстанция след като Оклъжният съд в Шумен оправда подсъдимата, съобщи Varna24.bg.
 
Земеделската производителка се озовала в съда, след като станало ясно, че подала неверни сведения за обработваната от нея земя и така прибрала нерегламентирано субсидии. 
 
Обвиняемата декларирала няколко парцела в шуменското село Велино, като завишавала площта им. Това станало по време на Кампания 2013 г. 
 
Извършената автоматизирана кръстосана проверка установила площи, декларирани от повече от един земеделски стопанин и други, които не отговаряли на критериите за подпомагане в размер на почти 50 хектара. 
 
 
© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

  • а при био производителити?
    07.12.2017, 8:09
    А при био производителите, как е? 2-3 промила от био производителите са покрили поне някакъв критерии съгласно българското и европейското законодателство, на за сметка на това Сертифициращите фирми са им издали Сертификат за съответствие! Нима това нещо не се знае ..? Явно някои в България има определен интерес това безобразие да се твори! А защо никои до сега обстойно не е запознал Министерството на земеделието, ДФЗ и европейските институции, все пак става дума за източване на български и европейски средства!

Последни новини