От 15 октомври: Започва прием на заявления за борба с вредителите в градините

Заявленията ще се приемат до 31 октомври, а до 7 декември парите ще бъдат изплатени

11.10.2018 | Коментари: 1 | 10298 прочитания
Автор: Фермер.БГ
Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) започва от 15 октомври прием на заявления по схемата „Помощ за компенсиране разходите на земеделски стопани, свързани с изпълнение на мерки по Националната програма за контрол на вредителите по трайните насаждения през зимния период”, съобщиха от пресофиса на фонда. 
 
 
Приемът ще продължи само две седмици - до 31 октомври. Ще се приемат заявления за закупуване на продукти за растителна защита и продукти за ускоряване на процесите на гниене на листата на овощните видове, ягоди и малини, които се прилагат през есента в периода на масов листопад. Срокът за отчитане на дейностите е до 16 ноември, а до 7 декември ще бъдат изплатени средствата, уверяват от фонда.
 
Целта на помощта е ограничаване на загубите от разпространяването на зимуващи вредителите по трайните насаждения, като семкови и костилкови овощни видове и ягоди и малини.
 
Финансовият ресурс по схемата за настоящата година е в размер на 4,7 млн. лв. Част от средствата бяха разплатени през пролетта за подпомагане закупуването на продукти за растителна защита на трайни овощни насаждения, ягоди и малини през зимния сезон, които се прилагат в периода след преминаване на студовете до набъбване на пъпките. Тогава 2847 производители получиха над 3.9 млн. лв.
 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

  • Зп-т0
    11.12.2018, 16:27
    7 декември мина, а какво се случва с паричките!?

Последни новини