Отмъкнаха 22 000 стръка лавандула от нива в Добричко

Набегът на апашите е станал по празниците, посочват от полицията

12.01.2018 | Коментари: 3 | 17571 прочитания
Автор: Фермер.БГ
Изчерпването на разсада за лавандула обърна погледа на апашите към тази ниша. 22 000 стръка от етерично-масленото растение са били изскубани от нива край добричкото село Богдан, съобщиха от местната полиция, цитирани от dariknews.bg.  
 
 
Собственикът на нивата е земеделски производител, който, след като видял, че собствеността му е била опоскана, се обадил на ченгетата и им разказал, че разсадът е бил от сорта „Севтополис“ и е бил засаден на 11 дка. 
 
Апашите биха изкарали добри пари от набега си. Както Фермер.БГ писа, актуалната цена на едно коренче разсад лавандула в момента е около 0.20 лв. При положение, че към днешен ден съвсем трудно може да се открие разсад за културата при лицензираните фирми, бандитите могат да изкарат около 4 400 лв., ако продават на пазарни цени, разбира се. 
 
Кражбата на стръковете е станала по празниците, уточняват от полицията. Униформените работят по случая и е образувано досъдебно производство. 
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

 • фер
  13.01.2018, 1:33
  полицийта помага на унижтожителите на малките кафеферми по селата за жтйало и нежтйало глобйват краварите и имат праст вав унижтожаването на маките фермери зажтото ги тормозйат все едно че са крадци а точно крадците които са близки на кметове и хора които даржавата храни сас нажийа труд са подателите на жалбите зажтото те цйл ден гледат кравите да не влезнат вав техните безстопанствени земи за които ние плажтаме наеми като пасижта и те ги бранйат сас поможта на корумпираните полицаи по селата затова селата се обезлудйават сас пъла сила .имам ферма на село всйака седмица кварталнийа полицай ме тормози плажтам си всичко редовно и ми писна зажтото и хора не останаха добитъка ми се краде а те се занимават сас нас вместо сас крадците .те незаслужават заплати всичките са стари комунисти
 • ммм
  12.01.2018, 16:41
 • proba
  12.01.2018, 16:32
  Иди прави бизнес в такава държава! ББ вчера им вдигна заплатите с допълнителни 100 милиона лева, щото много добре си вършат работата и защитават и пазят частната собственост. Не може да има просперитет в държава, де кражбата се приема за нещо нормално... Властта със всичките и институции, не уважава частната собственост!

Последни новини