Отпускат 1 млн. лева за стационарни и мобилни мандри

Предстои да бъдат утвърдени указания по схемата

10.01.2019 | Коментари: 3 | 7133 прочитания
Автор: Фермер.БГ
Ресурс от 1 млн. лева за 2019 г. утвърди УС на ДФ „Земеделие“ по схемата за държавна помощ „Инвестиции за закупуване или изграждане на обекти за преработка и/или обработка на сурово мляко”. 
 
 
Схемата за държавна помощ беше нотифицирана пред Европейската комисия в края на 2018 г. Целта е да се подпомогнат малки и средни фермери и организации на производителите да преработват и реализират сами продукцията си на фермерските пазари и по този начин да увеличат доходите си. Кандидатите следва да са регистрирани съгласно Наредба № 26 за специфичните изисквания за директни доставки на малки количества суровини и храни от животински произход.
 
Предстои да бъдат утвърдени указания по схемата, след което ще бъде отворен и прием за кандидатстване.

 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

 Изтеглете безплатно Годишния обзор на пазара на земеделска техника в България за 2019 г.

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

 • зелен
  13.01.2019, 11:06
  Всичките пари ще отидат пак за чиновници и консултанти.
 • Dimitar
  11.01.2019, 10:28
  Zashto ni dushat tiq chinovnici nie prosto prejivqvame to ne e probi to ne e mishki to ne e danaci to ne e probi furaji razni sprafki vsichko tova plashtame a v sashtoto vreme mlqkoto go vzemat po 50 60 stotinki a ne go i plashtat redovno nie prosto iskame sreden standart na jivot da si gledame semeistvata i tolko a nie s po 40 kravi mizerstvame i ima momenti ostavame i bes stotinka tova e neseriozno ot strana na darjavata za 16 chasov raboten den nie sme prosto robi nishto poveche
 • Г. Хр.
  11.01.2019, 10:03
  Финансов ресурс от 1млн. лева за "изграждане на обекти за преработка на сурово мляко" от фермери и 150х лв. "за директни доставки" е минимален и този ресурс може да реши проблема (донякъде) на 15-20 фермери и то по-дребни. Това е несериозно. А така "горещо" рекламираните подвижни мандри са от категорията - безкрайни безмислици. Това е поредния несполучлив експеримент в сектора за производство и преработка на мляко, а резултата ще е равен на НУЛА.

Последни новини