Пчеларите са против употребата на неоникотиноиди

Позицията на България все още не е ясна

12.12.2017 | Коментари: 3 | 9106 прочитания
Автор: Фермер.БГ
Неоникотиноидите трябва да бъдат забранени, въпреки твърденията, че няма данни за цялостната им вреда. Това каза Михаил Михайлов, председател на Обединен български пчеларски съюз за БНР. 
 
 
„Страдаме от загуби поради третирането на почвата с тези продукти. Намалява броят на пчелните индивиди в кошерите и се получават слаби резултати“, добави той.
 
Утре, 13 декември, в ЕК предстои обсъждане на решението за използване на неоникотиноидните пестициди, а позицията на България все още не е ясна.
 
Михайлов припомни, че те имат дълъг процес на разпадане, замърсява се околната среда и всичко това вреди изключително на пчелите.
 
„Някои държави извоюваха ограничена употреба на пестициди. У нас не знаем кой контролира и кой ограничава тази употреба. Заповедите за използване са изключително много. Контролът е под съмнение. Искаме тези пестициди да бъдат забранени напълно, има алтернативни препарати, които успешно могат да ги заменя“, заключи пчеларят.
 
 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

 • Пчела
  13.12.2017, 9:43
  То България никога не е имала позиция, а само интереси. Както им изнася така си правят законите. Горчива истина.!!!!!!!!ЖАЛКО! !!!!!!!!!!!!!
 • Пчела
  13.12.2017, 9:42
  То България никога не е имала позиция, а само интереси. Както им изнася така си правят законите. Горчива истина.!!!!!!!!ЖАЛКО! !!!!!!!!!!!!!
 • нещо странно!
  13.12.2017, 7:21
  Нещо странно има в това съобщение!То е поредицата - майките са против децата им да хапват лоши закуски!

Последни новини