Повреден електропастир прати 12 крави и телета във воден капан

Едно теленце се е удавило, но другите животни са спасени

20.09.2018 | Коментари: 0 | 4153 прочитания
Автор: Фермер.БГ
Група пожарникари от Белово и Пазарджик, оборудвани с лодка и въжета, проведоха успешна спасителна операция за изваждане на стадо крави и телета от воден изравнител край беловското село Момина клисура.
 
 
В операцията са участвали и много местни хора, развълнувани за съдбата на животните, попаднали във воден капан.
Дежурният център на пожарната в Пазарджик получил в сряда сигнал, че животните са навлезли във водите на изравнител Момина Клисура, съобщиха от полцията в Пазарджик, цитирани от Дарик.
 
Незабавно към мястото потеглили трима огнеборци от Белово. Те заварили 12 крави и малките им в хидросъоръжението. По това време дълбочината на водата била между 4-5 метра.
 
Кравите и телетата успели да напуснат пасището си заради повреден електропастир. Привлечени от водата, те се опитали да се разхладят и се спуснали по стръмните и хлъзгави бетонни стени, но после не могли да излязат.
 
 
На място пристигнали и пожарникари от Пазарджик, оборудвани с лодка и въжета. Териториалното подразделение на „Напоителни системи” било уведомено, за да изпусне водата и така да намали нейното равнище. Двата екипа огнеборци и местните хора успели да извадят едно по едно 11 животни, но за съжаление едно теленце е било открито удавено в централната част на водния изравнител.
 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

Все още няма коментари

Последни новини