Производството на млечни продукти в Русия се е увеличило с 4%

Това сочат данни от 2013 г. насам

31.01.2018 | Коментари: 0 | 3556 прочитания
Автор: Фермер.БГ
През периода 2013-2017 г. производството на млечни продукти в Русия нарасна с 4% и достигна 11,1 млн. тона. В структурата на производството доминират млякото и сметаната, пише blackseagrain.net.
 
 
Според "Анализ на млечната промишленост в Русия", изготвен от Businesstat през 2018 г., от 2013 г. до 2017 г. млекопроизводството в страната се е увеличило с почти 0,5 млн. тона (4%). През 2017 г. обемът на производството на млечни продукти възлиза на 11,136 млн. тона, въпреки факта, че през 2014 г. бе наложено хранително ембарго. 
 
Във връзка с отслабването на рублата, разходите за производство на млечни продукти и цените на дребно значително намаляват. Намалява и покупателна способност на населението.  
 
Освен това ограниченията върху растежа на производствените обеми потиснаха обемите на производство на суворо мляко. На фона на всички тези фактори, индустрията остава конкурентна на вносни продукт. В това отношение в периода 2015-2017 г. ръстът на млекопроизводството е само 15%, а през 2017 г. намалява до 0,2%, пише още в анализа.
 
Сред основните групи млечни продукти, най-значимият дял е при производството на мляко, сметана и млечни продукти. 
 
Прогнозите сочат, че през периода 2018-2022 г. производството на мляко и млечни продукти ще расте с всяка година. Очаква се през 2022 г. обемът на производството на млечни продукти в Русия да достигне 11 666,7 хил. тона. 
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

Все още няма коментари

Последни новини