Първите испански праскови вече са на европейския пазар

Кампанията започва с по-скромни обеми

21.04.2018 | Коментари: 0 | 3671 прочитания
Автор: Фермер.БГ

След закъснение от две седмици, сравнено с миналогодишния сезон, първите оранжерийни праскови испанско производство вече са на пазара в Южна Европа, съобщава freshplaza.com.

Пример за успешно зеленчукопроизводство с добавена стойност

Вече прибираме първата реколта от праскови в Уелва, която се характеризира с прекрасен аромат и цвят, казва Хосе Гандиа, президент на FreshRoyal.

За момента обемите от продукция са ограничени. Добрата новина е, че времето в Европа ще става все по-благоприятно, това дава надежда за ръст на търсенето. Първите щайги с праскови вече са в магазинната мрежа в южната част на Стария континент.

Прибирането на реколтата в Уелва бе отложено с 15 дни, тъй като февруари и март бяха по-студени тази година. Според Гандиа, сланите по време на цъфтеж на ред места в страната са причинили отлагането на кампанията. Като резултат обемите на ранните сортове са по-скромни.

Франция обикновено стартира прибирането на първите праскови в края на май и началото на юни. Тази година обаче сланите увредиха по-голямата част от ранната реколта.По думите на Гандия ще има по-малък обем на доставки в Европа през първата част на кампанията, а впоследствие ще сме свидетели на по-добър баланс между търсене и предлагане, сравнено с миналата година, която бе ужасяваща що се отнася нивото на цените.


 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

 Изтеглете безплатно Годишния обзор на пазара на земеделска техника в България за 2019 г.

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

Все още няма коментари

Последни новини