Япония търси наши вина, млечни продукти и розово масло

Икономическото министерство организира участието на фирми в бизнес-форум през януари

12.12.2018 | Коментари: 1 | 2288 прочитания
Автор: Фермер.БГ
Японският пазар проявава интерес към български стоки от аграрния сектор, като вина, млечни продукти, розово масло и други, стана ясно по време на среща на зам.-министъра на икономиката Александър Манолев и посланика на Япония у нас Масато Ватанбе.
 
 
Двамата се договориха през януари 2019 г. в София да се проведе българо-японски бизнес форум за задълбочаване на бизнес контактите между двете страни. Министерството на икономиката ще се ангажира да привлече повече български компании, които имат интерес и потенциал да работят на японския пазар.
 
Зам.-министърът и посланикът оцениха като много успешен бизнес форума, който се проведе в България през юни тази година. В него взеха участие над 30 японски компании. „Организирането на ново бизнес събитие в кратък период показва, че има сериозен потенциал в икономическата сфера между нашите две страни и че България е атрактивна дестинация за инвестиции“, посочи Александър Манолев. 
 
Посланик Ватанбе съобщи, че вече е започнала предварителна подготовка на форума. Това ще бъде първото от редица събития в икономическата сфера през 2019 г. 
 
Стокообменът между България и Япония през първото полугодие на 2018 г. отбелязва 40% ръст и надхвърля 100 млн. долара. Редица японски компании вече развиват успешен бизнес у нас. Сред тях са „Сумитомо Електрик“, „Тошиба”, „Мейджи”, „Мицубиши“, „Ядзаки Корпорейшън” и други. 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

 Изтеглете безплатно Годишния обзор на пазара на земеделска техника в България за 2019 г.

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

  • ndnd
    12.12.2018, 22:48
    ами партийните ферми на гроб да изнасят...ама няма какво вече...хората не искат палмови масла и заместители,няма да си тровят децата като нашите неандерталци.....оставка,съсипахте държавата изедници

Последни новини