Русия вече има своя първи винен милиардер

„Ние всеки ден откриваме по шест нови магазина“, казва Студенников

06.10.2018 | Коментари: 0 | 1752 прочитания
Автор: Фермер.БГ

Основателят на веригата магазини за вино „Червено&Бяло“ Сергей Студенников се превърна в първия милиардер. За това научаваме от новата класация на агенция Bloomberg.

Иван Иванов – земеделец по професия и призвание

Точната величина на състоянието на Студенников засега не се разкрива – на сайта на агенцията в момента няма анкета с челябинския бизнесмен, уточнява kazakh-zerno.kz. От Bloomberg посочват, че „Червено&Бяло“ за втора поредна година демонстрира рязък ръст на продажбите – с 50% през 2018 г.  и с 40% през 2017 г.

Тези показатели превръщат компанията в най-бързо развиващата се в Русия.

„Ние всеки ден откриваме по шест нови магазина“, цитират се думи на Студенников.

Първият магазин от веригата бе отворен през 2006 г. в град Копейск, Челябинска област. В момента търговеца владее около 6700 магазина.

Първите три места в класацията на милиардерите на Bloomberg се заемат от собственика на онлайн магазина Amazon Джеф Безос (165 млрд. долара), признат за най-богатия човек в съвременната история, основателя на Microsoft Бил Гейтс (99,4 млрд. долара) и инвеститора Уорън Бъфет (88,3 млрд. долара).

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

Все още няма коментари

Последни новини