Само 6 дни до Шестата национална среща на земеделските производители в България

Министър Румен Порожанов ще представи своята визия за земеделската политика у нас и приоритетите на българското европредседателство

08.02.2018 | Коментари: 2 | 9538 прочитания
Автор: Фермер.БГ
Остават само шест дни до Шестата национална среща на земеделските производители в България, на която Фермер.БГ е медиен партньор.
 
 
Местата за участие в конференцията вече са ограничени заради огромния интерес към събитието. До момента своето присъствие на форума са заявили над 500 земеделски производители, които ще имат възможността да наблюдават дискусии и презентации по най-актуалните проблеми в българското и европейско земеделие. 
 
 
Водени от мотото „Обединени за нашето бъдеще“, организаторите на срещата от Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ) ще съберат на едно място ръководството на аграрното министерство, Държавен фонд земеделие и парламентарната комисия по земеделие, ръководители от европейските институции, колеги от неправителствените организации, търговски партньори и представители на агробизнеса и академичните среди.
 
Конференцията ще се състои в хотел „Адмирал“, Златни пясъци, в периода 14-15 февруари 2018 г., като официалното начало на форума ще бъде дадено от министър Румен Порожанов на 14-ти февруари от 14:00 часа
 
 
Както всяка година, организаторите от АЗПБ са подготвили интересна и богата програма, която вече предлага и две допълнителни нови теми: „Визия и политика на МЗХГ за поливното земеделие“ и „Представяне на проект на Закон за превенция и борба с природни бедствия“. 
 
Какво ще е бъдещето на ОСП и земеделските субсидии?
Специално за форума, който поставя специален акцент върху дискусията за Общата селскостопанска политика след 2020 г., ще пристигнат Чеслав Адам Шекерски, председател на Комисията по земеделие към Европейския парламент и Михаил Думитру – зам.-директор на Генерална дирекция АГРИ към ЕК. В дебата ще се включат министър Румен Порожанов, Десислава Танева, председател на парламентарната комисия по земеделие, Живко Живков, изпълнителен директор на ДФЗ и председателят на АЗПБ Венцислав Върбанов. 
 
„Шестата национална среща идва в един важен за България период, а именно когато страната ни председателства Европейския съвет. На нашия форум очакваме да бъдат изпратени послания не само към българските земеделски производители, но и към европейските фермери.“, заяви Венцислав Върбанов, председател на АЗПБ.  
 
 
Той добави, че очаква интерес и активен дебат по актуални теми като стратегията на МЗХГ за поземлените отношения, наредбите за изкуствено създадените условия, новата Наредба за изплащане на субсидиите и санкциите и системата за кандидатстване ИСУН. 
 
Други основни акценти в първия панел на агроконференцията ще са таваните на плащане, изравняването на субсидиите между стари и нови страни членки на ЕС, разширяване обхвата на обвързаната подкрепа, новата „зелена архитектура“ и промяна в определението за активен фермер. 
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

  • williamanderson
    11.02.2018, 15:52
    Добро утро. Аз съм Уилям Андерсън, който отговаря за международна агенция за финансиране на сянка, която помага на хората да получат дългосрочни заеми без гаранция. Нашата столица е 1000 000 евро и предлагаме заеми в размер на 2.5%. Ако сте   в нужда, моля свържете се с нас чрез нашия имейл адрес. Ние не таксуваме такси предварително. Благодаря. williamanderson96635341@hotmail.com
  • А.С
    08.02.2018, 15:39
    Вижте колеги животновъди ето такава среща и ние искаме да обсъдим как, какви мерки да вземем,за да продължи и нашето развитие.Или Бг.трябва да има само жито,без животни.Как и нашите субсидии ще се изравнят с вземи дори една Румъния.И всичко това при добра воля на министра и неговите съветници. Но защо ли не вярвам ,че имат тъкава поне да ни кажат открито,и да свалим розовите очила.Да преглътнем изгубеното време, работа,вложените средства,здравето си,лишенията и всичко за което се сетите.....

Последни новини