Саудитски принц се гордее с 45 литра млеконадой от крава

България участва за първи път със свой щанд на изложението Saudi Agrofood

08.10.2018 | Коментари: 1 | 2801 прочитания
Автор: Фермер.БГ
Саудитска компания има интерес да инвестира в завод за производство на фураж в България, стана ясно по време на посещение на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов в най-богатата арабска държава.
 
 
„През последните месеци работим изключително активно с Министерството на земеделието на Саудитска Арабия по няколко проекта за инвестиции в областта на земеделието. Има инвестиционен проект за завод за фураж в България, който е в напреднала фаза“, каза министър Румен Порожанов по време на среща с изпълнителния директор на генералния инвестиционен орган на Саудитска Арабия Ибрахим Ал Омар.
 
Домакинът подчерта, че Саудитска Арабия е много голям пазар и консуматор на хранителни продукти.
 
„Знаем, че имате добра храна и може да използвате Саудитска Арабия като хъб за целия арабски свят. Ние сме много голям и силен пазар. Виждам огромен потенциал в развитието на сътрудничеството ни в областта на земеделието“, заяви Ибрахим Ал Омар, цитиран от пресслужбата на Министерството на земеделието, храните и горите.
 
 
Министър Порожанов обяви, че съвсем скоро България ще има посолство в Саудитска Арабия. Той посети една от най-големите кравеферми в страната, собственост на компанията „Алмарай“.  Министър Порожанов беше посрещнат от принц Наиф бин Султан ал Сауд ал Кабеер.
 
По думите на Ал Кабеер фермата е с много висока продуктивност. Една крава дава 40-45 литра мляко на ден. „Алмарай“ отглежда над 170 000 крави в Саудитска Арабия, като компанията оперира в Северна и Южна Америка, Европа и Азия. За нея работят над 45 000 души по целия свят, като освен мляко и млечни продукти, тя произвежда плодови и натурални сокове, тестени изделия и детски храни.
 
Министър Порожанов е в Саудитска Арабия по покана на неговия колега Абдулрахман ал Фадли. Днес той открива българския щанд на изложението Saudi Agrofood, на което нашата страна участва за първи път със свой собствен щанд. На него се представят девет български фирми.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

  • Eee
    08.10.2018, 12:10
    Na kogo sa tez 9firmi pak na pravitelstvoto

Последни новини