Швеция иска качествена и ефективна ОСП, но минала през реформи

Посланикът на северната държава и министър Порожанов проведоха среща

11.01.2018 | Коментари: 0 | 3526 прочитания
Автор: Фермер.БГ
Швеция иска да се работи за качествена и ефективна ОСП, която трябва да бъде реформирана. Това каза извънредния и пълномощен посланик на кралството Луиз Бергхолм по време на среща с българския министър на земеделието храните и горите Румен Порожанов.
 
 
От своя страна Порожанов е обърнал внимание на председателството на Съвета на ЕС, което България пое официално от днес. 
„През първото тримесечие на председателството ще направим структуриран дебат по Общата селскостопанска политика (ОСП), пречупена през призмата на многогодишното финансово споразумение. 
 
Във фокус ще бъдат и всички останали важни теми като анализ на цените на земеделските продукти. Има чувствителни сектори, които трябва да бъдат наблюдавани. Няма да подценим и болестите по животните, както и въпросите свързани с рибарството. Готови сме за провеждането на конструктивно председателство и се радвам, че имаме добра комуникация с всички страни“, отбелязал Порожанов по време на срещата, съобщиха от пресофиса на ресорното министерство. 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

Все още няма коментари

Последни новини