Силен старт на износа на пшеница от Русия

Експортните цени на руското хлебно зърно се повишиха до 198 долара/тон

17.07.2018 | Коментари: 0 | 3409 прочитания
Автор: Фермер.БГ
Топлото време в зърнопроизводителните региони на Русия накара земеделските стопани да започнат жътвата две седмици по-рано. Заедно с това стартира активен износ на зърнени култури и конкретно на пшеница.
 
 
Експортът на зърно през първата десетдневка на юли е 1,1 млн. тона или с 89% повече в сравнение със същия период на 2017 г., сочат данни на руските митници, цитирани от аналитичния център „СовЕкон“.
 
Специално при пшеницата износът се оценява на 676 хил. тона или 2,7 пъти над миналогодишното количество. Според „СовЕкон“, реалните обеми са дори още по-големи. Аналитичният център смята, че от Русия през този период са изнесени 3,3 млн. тона зърно, като в това число – 2,2 млн. тона пшеница.
 
Средните експортни цени на хлебното зърно в Русия се повишиха с 1,5 долара/тон като достигнаха 198 долара/тон (FOB, дълбоководни пристанища). Поскъпването се обяснява с активното търсене на пшеницата на международните пазари и особено в Черноморския регион.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

 Изтеглете безплатно Годишния обзор на пазара на земеделска техника в България за 2019 г.

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

Все още няма коментари

Последни новини